Lampard, după ce Bayern a zdrobit-o pe Chelsea: „Ne-au surclasat la toate capitolele. Acum ne trezim la realitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bayern

Bayern Munchen a făcut instrucţie, marţi seară, pe Stamford Bridge, administrându-i lui Chelsea cea mai dură înfrângere pe propriul teren în Liga Campionilor din istoria clubului londonez: un 3-0 alimentat de forma remarcabilă a lui Serge Gnabry şi valoarea lui Robert Lewandowski.

Frank Lampard a fost cât se poate de franc la capătul partidei: „Am jucat foarte slab. Uneori, trebuie să fii brutal de onest. Ne-au surclasat la toate capitolele şi asta doare. Sunt dezamăgit, cred că putem mai mult. Acum ne trezim la realitate, mai avem mult de muncă“, a spus antrenorul lui Chelsea, potrivit site-ului oficial UEFA. Acesta a punctat mai departe: „A fost o lecţie dură, ne-am lovit de realitate, care ne spune unde ar trebui să fim. Ăsta e fotbalul de Liga Campionilor, iar noi nu am mai luptat în ultimele runde ale competiţiei de ceva de timp. Trebuie să conştientizăm că acesta este nivelul în această fază a Ligii Campionilor. Va trebui să arătăm orgoliu în retur, la Munchen“. Ultima performanţă a echipei lui Roman Abramovici în Liga Campionilor a venit în sezonul 2013/2014, când „albaştrii“ au ajuns în semifinale. De atunci, Chelsea nu a mai câştigat vreo dublă eliminatorie în competiţia supremă a fotbalului european. 

De partea cealaltă, Bayern Munchen jubilează. De la începutul anului, bavarezii şi-au făcut normă de cel puţin trei goluri înscrise în şapte dintre cele opt partide oficiale disputate. Serge Gnabry, 24 de ani, jucător care părăsea campionatul Angliei în vara lui 2016 după o prestaţie dezamăgitoare la Arsenal, cu doar 18 meciuri disputate şi un singur gol marcat, a combinat excelent cu Lewandowski în faţa lui Chelsea, înscriind primele două goluri de marţi seară ale lui Bayern, în interval de doar trei minute (min. 51 şi 54). 

Gnabry s-a specializat în a marca la Londra: toate cele şase goluri înscrise de el în această ediţie de Liga Campionilor au venit pe stadioane din capitala Angliei (primele patru - contra lui Tottenham, în grupa B, într-un meci câştigat de echipa lui Hans-Dieter Flick cu 7-2). Polonezul Robert Lewandowski a închis tabela în minutul 76, cu al 64-lea său gol în Liga Campionilor. Atacantul în vârstă de 31 de ani l-a egalat în topul marcatorilor în Ligă pe Karim Benzema, apropiindu-se totodată la şapte lungimi de ocupantul locului trei în topul celor mai prolifici marcatori, Raul Gonzalez (71 goluri).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite