VIDEO Lance Armstrong a recunoscut că a rămas „acelaşi nenorocit arogant“. Partea a doua a interviului cu Oprah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lance Armstrong, unul dintre cei mai controversaţi ciclişti din lume FOTO Arhivă personală/Facebook
Lance Armstrong, unul dintre cei mai controversaţi ciclişti din lume FOTO Arhivă personală/Facebook

În ciuda faptului că prima parte a interviului realizat de Oprah Winfrey cu Lance Armstrong părea să aducă mari dezvăluiri şi detalii despre întreaga reţea de dopaj, cea de-a doua parte a discuţiei a fost difuzată astăzi şi subiectele au vizat mai mult viaţa de familie şi modul în care aceasta a fost afectată de scandalurile ciclistului.

Mărturisirea lui Lance Armstrong a stârnit indignare şi controverse

Semnificaţia substanţelor interzise folosite de Lance Armstrong: EPO, testosteron şi transfuzii de sânge

Lance Armstrong nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor celor interesaţi de subiectul care a zguduit lumea ciclismului şi nu a oferit prea multe detalii despre practicile de dopaj de la echipa US Postal din perioada 1999-2005, când a câştigat de şapte ori Turul Franţei. 

A doua parte a interviului realizat de Oprah Winfrey a vorbit prea puţin despre dopaj şi mai mult despre familie. Fostul rutier a povestit cum a trăit perioada în care numele său a fost retras practic din istoria ciclismului: 

„Acum sunt în terapie“

„Am crezut că sunt invizibil, că nu voi fi prins niciodată. E greu să îmi revin după ce am fost demascat. Nu sunt genul de persoană care să pot face asta uşor. Acum sunt în terapie. Vorbesc cu psihologul pentru că mi-e greu. Îmi pare rău, iar sentimentele mele de durere şi remuşcare cresc pe zi ce trece“, a mărurisit fostul rutier.

75 de milioane de euro pierdute într-o zi

Imediat după ce USADA a scos la iveală faptul că Armstrong s-a dopat, fostului rutier i-au fost retrase titlurile din competiţia franceză şi a pierdut într-o singură zi 75 de milioane de euro din cauza faptului că sponsorii au renunţat la colaborarea cu el.

Momentul în care sponsori precum Nike, Trek, Anheuser-Busk şi Oakley s-au retras, fostul ciclist a pierdut 75 de milioane de euro. Ceea ce l-a marcat mai mult, după spusele sale, a fost când s-a văzut nevoit să renunţe la funcţia de preşedinte a fundaţiei pe care o înfiinţase, Livestrong: „Acel moment a fost umiltor, de fapt, au fost două momente. Mai întâi, am renunţat la funcţia de preşedinte, după care am aflat că pot să rămân în Consiliul de Administraţie. În scurt timp, am primit un telefon şi mi s-a spus că oamenii nu doreau nici asta, aşa că am renunţat şi la acel post“. 

lance armstrong foto twitter

„Am rămas acelaşi nenorocit arogant“

La finalul anului trecut, după ce lui Armstrong îi fuseseră retrase cele şapte titluri din Turul Franţei, fostul ciclist a postat o poză pe Twitter care a atras nenumărate critici. Imaginea care înfăţişa titlurile sale cucerite de-a lungul timpului a stârnit furia foştilor săi fani. Întrebat de Oprah care a fost situaţia când a postat acea poză şi dacă „a fost acelaşi nenorocit arogant“, Armstrong a răspuns: „Da, exact acelaşi om. Aş minţi să spun că m-am schimbat atât de repede“.

„Mi-ar plăcea să alerg în maratonul de la New York când voi avea 50 de ani. Dar nu de asta am recunoscut“, a fost declaraţia lui Armstrong care a indicat că îşi doreşte să revină în competiţii, fapt posibil numai dacă USADA ar renunţa la suspendarea pe viaţă din orice sport olimpic din lume.

„Mama mea este o epavă“

Cel mai delicat punct al interviului a fost momentul în care a vorbit despre familia sa. „Mama mea e o epavă. I-am spus prin telefon ce am făcut şi nu s-a simţit bine. Dacă unul dintre copiii mei s-ar dopa, nu ştiu ce aş face. El a suferit mult la şcoală, copiii îi spuneau să nu mă mai apere. El a avut încredere în mine şi eu l-am trădat. Aşa că i-am spus adevărul, i-am spus să nu mă mai apere, i-am zis să le spună că îmi pare rău pentru ce am făcut“, a spus Armstrong vizibil emoţionat.
Finalul interviului, însă, a fost în acelaşi stil caracteristic de care a dat dovadă fostul sportiv de-a lungul timpului: „Toată lumea îşi doreşte o pedeapsă cu moartea pentru mine. Nu cred că merit asta. Nu am făcut un lucru atât de rău pentru a merita asta“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite