Larisa Iordache a intrat în istoria gimnasticii româneşti. Capitolul la care e inclusiv peste Nadia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 24 de ani, Larisa Iordache trăieşte un nou moment de glorie
La 24 de ani, Larisa Iordache trăieşte un nou moment de glorie

Bucureşteanca revenită în competiţii, după accidentarea suferită în 2017 la tendonul lui Ahile, a făcut furori la Europenele de la Mersin (Turcia).

România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu naţionala feminină, dar şi-a găsit consolarea la Europenele de la Mersin.

În Turcia, în ultimele două zile, delegaţia tricoloră a dat drumul la „aspiratorul de medalii“. Atât senioarele, cât şi junioarele au obţinut rezultate formidabile. Totuşi, în centrul atenţiei s-a aflat Larisa Iordache. Iar asta pentru că, la Mersin, aceasta a revenit într-o competiţie de top, după o pauză de trei ani!

Sâmbătă, Larisa a cucerit argintul cu echipa României. Şi la 24 de ore distanţă, a mai luat trei medalii în probele individuale:

*2 medalii de aur la bârnă şi la sol

*O medalie de argint la sărituri

Cu aceste patru medalii cucerite la Mersin, Larisa Iordache a intrat în istoria gimnasticii româneşti. De acum, bucureşteanca de 24 de ani e cea mai medaliată gimnastă din istoria României, cu un total de 16! Potrivit gsp.ro, clasamentul celor mai bune românce din istoria Campionatelor Europene arată aşa:

Nume Participări Aur Argint Bronz Total Larisa Iordache 5 7 7 2 16 Cătălina Ponor 5 8 2 3 13 Nadia Comăneci 3 9 2 1 12 Simona Amânar  4 6 3 3 12 Sandra Izbaşa 4 7 4 1 12

CITEŞTE ŞI:

Nadia, cu sufletul alături de românce: Mesaje postate pe Facebook după un weekend de vis

Larisa Iordache, revenire de senzaţie în elită: Povestea gimnastei care a fost poreclită „Noua Nadie“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite