Lavric, noua perlă a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o cursă tactică de excepţie, încheiată cu timpul de două minute o secundă şi 85 de sutimi, Mirela Lavric a câştigat, joi noapte, proba de 800 de metri din cadrul Campionatelor Mondiale de Atletism pentru juniori care se desfăşoară în Canada.

A fost o nouă victorie pentru tânăra de 19 ani care domină această probă la categoria sa de vârstă, în ciuda unor dueluri aprinse cu sportivele din Africa.

„A fost o cursă dură, adversarele m-au şi împins dar am rezistat. Nu sunt însă foarte mulţumită de timpul obţinut, cred că puteam alerga mai bine", a declarat Mirela Lavric la final.

„Este pentru a treia oară când sunt campioană mondială şi sunt foarte fericită pentru această victorie, mai ales că este ultima mea competiţie la nivel de juniori", a mai spus românca.

„Mirelei nu i-a fost frică de adversare. A atacat cu 120 de metri înainte de final şi a câştigat", a povestit cursa, Traian Badea, secretarul general al FR de Atletism.

Mirela va concura, mâine, la ştafeta de 4x400 de metri, probă în care, săptămâna viitoare, va debuta la senioare, la europenele de la Barcelona. Rezultatul Mirelei de la Moncton a fost completat de Bianca Răzor, bronz în aceeaşi cursă.

„Are o mare uşurinţă de a alerga şi, la fel ca Mirela, gândeşte bine cursele", a spus Traian Badea despre sportiva care va împlini 16 ani la 8 august.

Mirela Lavric

-S-a născut la 17 februarie 1991 în satul Armăşoaia, judeţul Vaslui.
-Face atletism de la 13 ani.
-Are trei titluri mondiale (2007, 2008, 2010) şi unul european (2008).
-Se antrenează şapte ore pe zi!
-Este cetăţean de onoare al Vasluiului.
-Idolul ei este Gabi Szabo.
-Mai are trei surori şi doi fraţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite