Sport

articolul anterior articolul urmator

Lecţie cehă pentru Iorgulescu: „Îi dau băiatului meu 15 euro pe lună. Pentru restul banilor, munceşte!“

8
9 Oct 2019 06:13:34
Autor: Amir Kiarash

Dacă în România, din cauza modului în care au fost crescuţi, copii precum Mario Iorgulescu ajung să producă nenorociri, în schimb, în alte ţări, avem exemple care ne arată că se poate şi altfel.

„Un părinte responsabil îi dă copilului atât cât să facă ceva în viaţă, nu cât să nu facă nimic“, e o vorbă de care, din păcate, nu prea s-a auzit în România. Iar rezultatul duce la apariţia unor oameni precum Mario Iorgulescu. 
 
Iar exemplul băiatului preşedinteului Ligii Profesioniste de Fotbal e doar unul dintr-o listă lungă de astfel de cazuri în România. Nu mereu însă oamenii care au o stare materială foarte bună distrug viaţa copilului, dându-i totul din start. Un exemplu în acest sens vine tot din lumea fotbalului, din partea cehului Duşan Uhrin jr, cel care antrenează Dinamo de câteva luni.
 
Într-un interviu acordat pentru site-ul doardinamo.ro, Duşan Uhrin jr a explicat cum şi-a educat şi şi-a crescut băiatul, iar vorbele sale merită să fie luate în seamă.
 
Ce a spus Duşan Uhrin jr?
 
*Băiatul meu lucrează de la 16 ani. Merge şi la şcoală, dar trebuie să muncească. Atunci, lucra o dată pe săptămână. Acum are 18 ani şi lucrează de două ori pe săptămână. E la liceu şi trebuie să lucreze. Îi dau doar 15 euro pe lună, iar el trebuie să muncească pentru restul.
 
*Când eu eram tânăr, tatăl meu nu mi-a dat prea mulţi bani, aşa că am muncit. Am început când aveam 19 ani pentru că era regimul comunist. Şi s-a găsit ceva de făcut şi pentru mine. Am făcut curăţenie în birouri! Noi n-avem obiceiul de a le da copiilor totul ca aici. Nici să aibă grijă bunicii de copiii tăi.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Costica vasile
9.10.2019, 07:22:04

Bravo cehule ! Pe vremea mea...in 1958 când eram la liceu...parintii mei imi dadeau un 5 lei ca sa ma duc in talcioc sa-mi cumpar ceva sarma de cupru si un cui ....ca sa fac un electromagnet alimentat la o baterie de 4,5V care si aia costa 3,30 lei ! Acum parintii le dau copiilor telefoane sofisticate,bani de tigari si droguri ! Sunt imbracati sofisticat,mananca numai ce vor ei si asa s-a sjuns la generatia de azi ! Bravo...noua ! Halal !

+4 (6 voturi)
val petru
9.10.2019, 10:49:30

Este adevarat si este bine, doar ca Uhrin este ceh, iar Iorgulescu este valah. De unde si imensa diferenta de mentalitate...

+1 (1 vot)
Dem Cristi
9.10.2019, 13:19:26

.... si de bani 300000 euro (Aston Martinul lui junioru) ii ia Uhrin într-un an întreg bun (nu la Dinamo, unde îi ia în 2-3 ani) pe cand la Gino sunt un simplu tun pe lânga milioanele rulate pe la federatie din drepturile TV, publicitate echipa națională, comisioane încasate de la contracte cu federația etc Un om își ia o mașina de 300k cand mai are de cateva zeci de ori mai mult în banca. Numai casco-ul la AMeu era de vreo mie de euro pe luna.

+1 (1 vot)
mihai radu
9.10.2019, 11:43:00

Bill Gates spunea intr-un interviu ca copiii lui,parca are doi,vor primi la moartea lui cate zece milioane de dolari fiecare,daca vor mai mult sa munceasca !

+1 (1 vot)
Geo Geo
9.10.2019, 14:16:11

Bravo cehilor care procedeaza asa. Sunt anumiti tiner care sunt tinuti in puf.

Vezi toate comentariile (8)