Legendarul bulgar Dimitar Berbatov, verdict-surpriză înainte de ŢSKA - CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dimitar Berbatov
Dimitar Berbatov

De la ora 19.55 (Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookSport), campioana României va debuta, la Sofia, în acest sezon al grupelor Ligii Europa.

Bulgarul Dimitar Berbatov (39 de ani) crede că CFR Cluj porneşte cu a doua şansă în meciul din Liga Europa din această seară. 

Berbatov, care a jucat pentru ŢSKA Sofia la începutul carierei sale, a analizat meciul din postura de ambasador Betfair, menţionând importanţa întâlnirii pentru ambele echipe.

„Cred că ŢSKA va fi favorită în faţa CFR-ului. Voi urmări meciul cu interes şi mă aştept ca bulgarii să câştige. Ar trebui să fie mai puternici decât CFR Cluj“, spune Berbatov.

Cote Betfair Exchange – ŢSKA Sofia v CFR Cluj

ŢSKA Sofia – 3.0

Egal – 3.1

CFR Cluj – 2.86

Berbatov subliniază principalul pericol pentru CFR Cluj

„Echipa din Sofia are un lot unit, cu o chimie bună. Nu sunt jucători lenţi, ba chiar atacanţii joacă cu o viteză surprinzătoare, uneori“, spune Berbatov, identificându-l pe atacantul gambian, Ali Sowe, ca principal pericol şi remarcându-l pe fundaşul de numai 19 ani, Valentin Antov.

„Ali Sowe e un jucător excelent, cu abilităţi foarte bune fizice, iar căpitanul Valentin Antov e un jucător cu experienţă internaţională. E un căpitan tânăr, ceea ce atestă valoarea sa“, spune fostul star al celor de la Manchester United.

Sowe a marcat 13 goluri sezonul trecut în campionatul bulgar, în timp ce Antov şi-a făcut deja debutul la echipa naţională a Bulgariei.

„Situaţia echipelor din Europa de Est e dificilă“

„Echipele din Europa de Est au nevoie de jucători mai buni pentru a se apropia valoric de echipele mari. Pentru a avea jucători mai buni e nevoie de bani, aşa că situaţia e dificilă“, crede Berbatov. „De regulă cei mai buni jucători de la astfel de cluburi sunt vânduţi pentru a se dezvolta la cluburile mari, aşa că infrastructura, pur şi simplu, nu e acolo“.

Berbatov însuşi e unul din exemplele de jucători care s-au remarcat în Europa de Est, el jucând în primii săi ani de profesionist pentru ŢSKA Sofia. Transferul la Bayer Leverkusen l-a propulsat pe scena mare a fotbalului mondial, unde a mai jucat pentru Tottenham Hotspur, Manchester United, Fulham şi AS Monaco.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite