Sport

articolul anterior articolul urmator

Legendarul Cruyff a avut dreptate: Cum a catalogat „Balonul de Aur“ printr-o singură frază

1
30 Nov 2021 12:48:46
Autor: Amir Kiarash

Uriaşul olandez s-a stins în 2016, însă vorbele sale rămân valabile şi pentru ceea ce se întâmplă în fotbalul de astăzi.

„France Football“ a scandalizat lumea sportului-rege, acordând „Balonul de Aur“ lui Lionel Messi (34 de ani) într-un moment în care argentinianul e departe de vremurile sale de glorie.
 
De fapt, decizia celor de la „France Football“ n-are acoperire nici în cifre, după cum „Adevărul“ a arătat aici, atunci când facem o comparaţie între Messi şi Lewandowski. Polonezul a fost însă ignorat, încă o dată, primind doar trofeul pentru „Atacantul anului“.
 
Această decizie, de a acorda „Balonul de Aur“ lui Messi, a şocat. Ceea ce, totuşi, n-ar trebui să se întâmple. Pentru că, de mulţi ani, sunt voci care susţin că astfel de premii sunt influenţate puternic şi de marketing. Iar Messi îl „bate“ mereu la acest capitol pe Lewandowski, chiar şi acum, când e sub nivelul polonezului din punct de vedere sportiv.
 
Până şi Johan Cruyff, un mare admirator al lui Messi, a minimalizat mereu importanţa „Balonului de Aur“. În 2014, atunci când Cristiano Ronaldo a primit această distincţie, legendarul olandez a oferit o declaraţie memorabilă pentru „Marca“. Care se confirmă şi acum, la cinci ani după dispariţia lui Cruyff.
 
Ce a spus Johan Cruyff despre Balonul de Aur?
 
*Personal, nu mă interesează deloc acest trofeu. E un circ mediatic şi atât. Fiecare îşi votează favoritul. Când iei o astfel de decizie, ar trebui să aibă şi o logică, să aibă sens. Acum, nu e aşa. Aşadar, trebuie să acceptăm deciziile care se iau şi apoi să ne vedem de treabă.
Messi, probabil, se va retrage cu cinci, şase sau şapte Baloane de Aur. E la alt nivel.
Johan Cruyff, în 2012
 
7
Baloane de Aur a câştigat până acum Lionel Messi, în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 şi 2021.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gogule Gogule
30.11.2021, 16:42:43

Sunt cel putin 20 de jucatori peste Messi in ultimii 2-3 ani. Anul asta nenea a fost catastrofa.

-8 (10 voturi)
Modifică Setările