Şi-au bătut joc de Messi! Suspendare şi amendă record pentru acuzaţiile de corupţie la adresa şefilor Conmebol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
messi foto commons.wikimedia.org

Argentinianul Lionel Messi a fost suspendat trei luni, după ce i-a acuzat de corupţie pe conducătorii Confederaţiei Sud-americane de Fotbal (Conmebol), la Copa America

Conform BBC, Messi a primit şi o amendă de 50.000 de dolari. Suspendarea primită îl va împiedica pe Messi să joace în meciurile amicale pe care Argentina le are programate cu Chile, Mexico şi Germania, în septembrie şi octombrie. Atacantul Barcelonei poate face apel în şapte zile la a ceste sancţiuni.

Noile sancţiuni se adaugă celor primite pentru eliminarea din finala mică a Copei America, pe care Argentina a câştigat-o cu Chile, scor 2-1, când Lionel Messi a mai fost suspendat o etapă şi amendat cu 1.500 de dolari. Această suspendare o va ispăşi în prima întâlnire din preliminariile CM din 2022. 

Argentina va începe preliminariile Cupei Mondiale din Qatar în martie 2020.

Messi, cunoscut drept un fotbalist liniştit care nu îşi provoacă adversarii şi nici nu contestă deciziile arbitrilor, a luat foc după ultimele meciuri de la Copa America. Atacantul,  eliminat aiurea în timpul finalei mici a competiţiei, nu doar că a refuzat să participe la festivitatea de premiere a medaliilor de bronz, dar s-a dezlănţuit la adresa arbitrajelor care, crede el, au favorizat gazda competiţiei, Brazilia.

"Nu am mers pe podium pentru că nu trebuie să facem parte din această corupţie şi lipsă de respect. Meritam mai mult, dar nu ne-au lăsat să fim în finală. Corupţia şi arbitrii nu i-au lăsat pe oameni să se bucure şi fotbalul a fost ruinat. Corupţia şi arbitrii nu ne-au lăsat să fim în finală. Trebuie spus adevărul. Brazilia campioană? Fără îndoială. Cred că toate jocurile sunt făcute pentru Brazilia. Să sperăm că arbitrii şi VAR-ul nu vor influenţa şi Peru va putea să joace, deoarece au echipă să o facă. Dar văd asta ca fiind dificil", a declarat atunci Messi.

Argentinianul, care a criticat dur arbitrajul şi după meciul din semifinale cu Brazilia, a mai spus că a fost eliminat în meciul cu Chile din cauza acelor declaraţii "Eu am plătit probabil nota, azi. Spun întotdeauna adevărul şi sunt cinstit, de aceea sunt liniştit. Dacă vor exista repercursiuni după ceea ce spun, nu este vina mea. Cartonaşul roşu, cred eu, este din cauza a ceea ce am spus", a afirmat el, potrivit AFP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite