L'Equipe, despre Halep, învingătoare în meciul cu Dodin: Orgoliul de campioană a dus-o în turul următor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep / FOTO Arhivă
Simona Halep / FOTO Arhivă

L'Equipe a lăudat jocul bun făcut de Oceane Dodin în meciul cu Simona Halep de la Miami Open, dar a remarcat faptul că jucătoarea româncă a ştiut să sufere şi să accepte loviturile puternice ale adversarei, înainte de a-şi plasa ea însăşi contraatacul, câştigător de cele mai multe ori.

„Orgoliul de campioană a dus-o mai departe“, a precizat ediţia online a publicaţiei franceze despre numărul 1 mondial

Învinsă în calificări, Dodin a fost întoarsă de pe drumul spre aeroport, înainte de a juca pe tabloul principal, ca lucky loser. Iar joi, a împins-o pe Halep, locul I WTA, într-un meci de trei seturi şi de două ore şi şase minute, în turul al doilea.

„Halep a descoperit jocul lui Dodin şi nu a putut decât să constate pagubele“, a scris L'Equipe despre primul set al primului meci între jucătoarea română şi cea franceză.

„Puţin cunoscută pentru ajustări tactice, Dodin loveşte cu toată puterea tot ceea ce-i vine în rachetă, ca o tânără Şarapova. Şi când nimereşte terenul, doare. Odată ce primul set a trecut, Halep s-a adaptat. Mai ales la returul la serviciu, unde ea a făcut ceea ce este necesare penru a o împiedica pe Dodin să se organzieze, pentru a plasa o a doua lovitură în poziţie bună. Tactica a dat roade şi i-a permis să egaleze la seturi“, a continuat lequipe,fr.

„Fără complexe şi simţind că avea şansa de a juca împotriva unui palid număr 1, Dodin a făcut break-ul pentru a conduce cu 3-1 în decisiv. Halep a rupt o rachetă de furie. Era băgată în corzi de o adversară care nu se purta cu mănuşi cu ea. Atunci, orgoliul de campioană a dus-o mai departe. Calmă, cu abnegaţie, ea a acceptat să suporte loviturile adversarei sale, aşteptând să-şi poată plasa acceleraţia sa, câştigătoare de cele mai multe ori. Ea a anulat diferenţa, profitând de greşelie lui Dodin la serviciu. Aceasta din urmă s-a comportat ca un adevărat şef pe teren în ultimul set, dar a eşuat în ultimele două ghemuri. Păcat“ a scris L'Equipe.

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, pe franţuzoaica Oceane Dodin, locul 98 WTA, prezentă pe tabloul principal în calitate de lucky loser, în manşa a doua a Miami Open. Halep a cerut două intervenţii medicale în meciul cu Dodin, pentru probleme musculare în zona gâtului. În plus, ea a căzut în decisiv şi a acuzat dureri şi la gleznă.

Halep va evolua în turul al treilea cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 30, care a trecut, cu 6-3, 7-6 (4), de belgianca Alison Van Uytvanck, locul 51 WTA, într-o oră şi 49 de minute. Scorul întâlnirilor directe Halep - Radwanska este de 5-5.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite