L'Equipe, după victoria şi recordul mondial al lui David: Veni, Vidi, Popovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Popovici FOTO EPA-EFE
David Popovici FOTO EPA-EFE

"Veni, Vidi, Popovici", a titrat cotidianul francez L'Equipe, într-un material dedicat noului campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, românul de doar 17 ani, David Popovici.

Reporterii prestigiosului cotidian francez au scris: "Ne aşteptam, fără să îndrăznim cu adevărat să credem. După ce în serii a reuşit 47,20, David Popovici lovise deja puternic devenind al patrulea om care a coborât sub 47 de secunde (46''98), vineri în semifinale. "Este un pas în direcţia corectă. Mi se pare normal să merg înainte pas cu pas şi să-mi îmbunătăţesc timpii”, a spus atunci tânărul de 17 ani.

David Popovici

Însă sâmbătă, când cerul Romei s-a făcut din nou albastru, tânărul român a stârnit un tunet. În 46,86, a devenit campion european prin ştergerea recordului mondial pe care brazilianul César Cielo îl stabilise în acelaşi bazin în 2009 şi care s-a grăbit să-l felicite pe reţelele de socializare".

David Popovici a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de 100 m liber, la Campionatul European de nataţie pentru seniori, la Roma. El a stabilit noul record mondial al probei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite