Levon Aronian, supranumit David Beckham al şahului, e câştigătorul Superbet Rapid & Blitz Chess!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna şahului a luat sfârşit la Bucureşti, după o luptă foarte strânsă şi plină de adrenalină până la ultima mutare.

Levon Aronian este marele câştigător al Superbet Rapid & Blitz, cu 20 de puncte acumulate în cele 5 zile ale turneului. Marele maestru armean (37) s-a luptat până în ultimul moment pentru a ajunge în fruntea clasamentului, jucând două runde extra de şah rapid cu Sergey Karjakin, în tie-breakuri.

„Aş vrea să le mulţumesc organizatorilor, dar şi celor care au venit să ne urmărească. Au fost zile foarte obositoare, dar timpul a trecut repede şi foarte plăcut pentru că am simţit interesul din sală. Mulţumesc familiei şi, mai ales, soţiei mele. Mă bucur că această etapă a avut loc în România, o ţară de care sunt foarte ataşat, şi cu o tradiţie a şahului. Sper ca în viitor să mă întâlnesc în turnee cu copiii pe care i-am cunoscut aici, la jocurile demonstrative“, a declarat Aronian când a primit trofeul. 

Imagine indisponibilă

Aronian a plecat acasă cu un cec în valoare de 31,250 de dolari, înmânat de Augusta Dragic, cofondator al Superbet şi preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Superbet. 

Aceeaşi valoare a premiului a ajuns şi la ucraineanul Sergey Karjakin (29), cel care a jucat şi el în finală tie-breakul de departajare. Karjakin a pornit cu 14 puncte, după 3 zile de şah rapid şi una de blitz, şi a ajuns, după cele 9 runde disputate azi, la 20. Valoarea totală a premiilor oferite în cadrul competiţiei este de 150,000 de dolari. 

Bucureşti, pe harta şahului internaţional şi în 2020

„Suntem mândri că am reuşit să aducem acest prestigios turneu aici, să punem România pe harta şahului internaţional şi ne dorim ca evenimentul să devină o tradiţie. Sunt fericită să anunţ, în premieră, că vom continua să investim în şah în România, iar în mai 2020 vom da startul turneului Grand Chess Tour la Bucureşti”, a declarat Augusta Dragic. 

„Superbet susţine sportul românesc, aceasta este promisiunea noastră. Misiunea noastră se va vedea şi prin viitoarele evenimente pe care le vom organiza. Ne dorim să aducem în lumina reflectoarelor mai ales acele sporturi care merită mai multă atenţie, aşa cum este şahul. Ne-am bucurat să fim parteneri cu Federaţia Română de Şah şi să inaugurăm Superchess Cup, un eveniment local căruia îi prevedem un viitor strălucit”, a declarat Vlad Ardeleanu, Director General Superbet Holding România.

Lupulescu Constantin, regele Superchess Cup 2019

La fel ca în cazul competiţiei internaţionale, şi prima ediţie Superchess Cup s-a încheiat cu o luptă foarte strânsă. Marele maestru Constantin Lupulescu s-a distanţat de Andrei Istrăţescu cu 0,5 puncte, terminând competiţia cu 25,5 puncte. Premiile puse în joc la acest turneu sunt de 15,000 de dolari.

„Turneul a fost o experienţă extraordinară. Am văzut mulţi spectatori şi jurnalişti interesaţi, şahul românesc avea nevoie de aşa ceva: să fie în atenţia oamenilor. Voi reveni şi la anul pentru a-mi apăra titlul”, a declarat Constantin Lupulescu. 

Clasamentul final al Superbet Rapid & Blitz 2019 este următorul:

1. Aronian Levon – 20 puncte

2. Karjakin Sergey – 20 puncte

3. Anand Viswanathan – 19,5 puncte

4. Le Quang Liem – 19 puncte

5. Korobov Anton – 18,5 puncte

6. Artemiev Vladislav – 18 puncte

7. Giri Anish – 18 puncte

8. So Wesley – 16,5 puncte

9. Mamedyarov Shakhriyar – 16,5 puncte

10. Caruana Fabiano – 14 puncte

Clasamentul final al Superchess Cup 2019 este următorul:

1. Lupulescu Constantin – 25,5 puncte

2. Istrăţescu Andrei – 25 puncte

3. Pârligras Mircea-Emilian – 24 puncte

4. Deac Bogdan-Daniel – 24 puncte

5. Miron Lucian-Costin – 19,5 puncte

6. Gavrilescu David – 18 puncte

7. David Alexandru-Vasile – 16,5 puncte

8. Georgescu Tiberiu-Marian – 12,5 puncte

9. Peptan Corina-Isabela – 10 puncte

10. Cosma Elena-Luminiţa – 5 puncte

DESPRE SUPERBET

Fondat în 2008 de antreprenorul Sacha Dragic.

Superbet şi-a lansat platforma digitală în 2016, iar aplicaţia mobilă în toamna lui 2018. 

În 2017, compania şi-a lansat oficial operaţiunile şi pe piaţa din Polonia, unde deţine licenţe de operare atât în retail, cât şi în online.

Pe lângă operaţiunile directe din Polonia, Superbet are şi birouri deschise în Austria, Serbia, Croaţia, Malta şi Marea Britanie. 

Superbet este prima şi singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).

În 2018, la zece ani de la deschiderea primei agenţii, Superbet a raportat o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro.

Din mai 2019, Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, cu active sub administrare de peste 500 de miliarde de dolari, a devenit acţionar minoritar al grupului Superbet.

În 2019, Superbet operează o reţea de peste 1.400 de agenţii la nivel naţional şi are peste 3.500 de angajaţi. Este cel mai mare plătitor de taxe şi impozite din industria de profil şi printre cei mai mari contribuabili la bugetul naţional cu cele aproape 57 de milioane de euro plătite în 2018.

În 2019, strategia asumată a grupului se bazează pe următorii piloni: consolidarea poziţiei de lider în România, continuarea extinderii regionale, susţinerea sportului românesc şi implicarea în cât mai multe proiecte de joc responsabil.

Mai multe informaţii despre evenimentele încheiate astăzi găsiţi pe www.superchess.ro, cea mai nouă platformă de şah din România, administrată de Fundaţia Superbet. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite