Lewis Hamilton a câştigat lejer Marele Premiu al Chinei. E al 35-lea succes al carierei campionului din Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, a obţinut azi patrulea succes pe circuitul de la Shanghai şi al 35-la din carieră, într-o cursă încheiată practic cu trei tururi înainte de final.

Deşi piloţii au parcurs toate cele 56 de tururi ale Marelui Premiu al Chinei, din turul 53 ei nu au mai avut voie să se depăşească, din cauza prezenţei unui monopost abandonat pe linia dreaptă din faţa boxelor. Cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1, olandezul Max Verstappen de la Toro Rosso, rula către o clasare în puncte, pe locul opt, când, în turul 53, o problemă la cutia de viteze a monopostului său l-a forţat să-şi abandoneze maşina pe linia dreaptă din faţa standurilor. Până în acel moment, Marele Premiu al Chinei nu a oferit prea mult spectacol. De altfel, ierarhia finală a primilor opt piloţi a fost aceeaşi cu cea înregistrată la sfârşitul primului tur. Hamilton şi-a postat monopostul pe prima poziţie a grilei, situată pe partea stângă a pistei, cu botul înclinat spre dreapta, ca să-i poată tăia calea coechipierului său, Nico Rosberg, ocupantul locul doi în calificări. 

image

Britanicul şi-a păstrat cu uşurinţă poziţia de lider după start, el fiind urmat de Rosberg şi de Sebastian Vettel de la Ferrari. Clasaţi pe locurile 4, respectiv 5 în calificări, piloţii Williams, Felipe Massa şi Valtteri Bottas, au fost întrecuţi în primul tur de al doilea pilot Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen, al şaselea pe grilă. După al doilea succes din 2015, Hamilton şi-a extins avansul în clasamentul general al piloţilor, în care a acumulat 68 de puncte. Vettel este al doilea, cu 55 de puncte, iar Rosberg al treilea cu 51 de puncte. Mercedes are 119 puncte după trei etape, echipa germană fiind urmată de Ferrari, cu 79 de puncte, şi de Williams, cu 48 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite