Lider mondial fără adversar: Simona Halep mai stă cel puţin două luni pe prima poziţie şi o întrece pe Şarapova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep îşi va mări distanţa în vârful clasamentului WTA faţă de Caroline Wozniacki şi nu va putea fi detronată pentru cel puţin încă nouă săptămâni.

Caroline Wozniacki a fost eliminată din optimile Indian Wells de Daria Kasatkina şi a pierdut urma Simonei Halep. Românca şi-a asigurat încă două luni de supremaţie, până la finalul turneului de la Madrid.

Simona Halep va juca în această seară în sferturile de finală de la Indian Wells contra croatei Petra Martici. Românca s-a calificat în această fază după ce a învins-o în optimi pe Qiang Wang din China, scor 7-5, 6-1. A fost o victorie conturată în două seturi distincte: unul echilibrat, cu mulţi nervi din partea Simonei, care s-a liniştit abia după intervenţia lui Darren Cahill, un al doilea adjudecat lejer de liderul mondial. Pe jumătata cealaltă de tablou, surpriza a purtat numele Dariei Kasatkina, care a eliminat-o pe Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, scor 6-4, 7-5.

Victoria rusoaicei o ajută pe Simona Halep să îşi consolideze dominaţia în clasamentul WTA. Astfel, Wozniacki rămâne blocată la 7.430 de puncte, în vreme ce Simona va avea între 8.115 şi 8.900 de puncte, în funcţie de faza în care se va opri la Indian Wells.  Şi veştile bune nu se opresc aici.

Ţinând cont că urmează turneul de la Miami, unde Wozniacki are 650 de puncte de apărat de anul trecut, când a jucat finala, este imposibil pentru daneză să mai viseze la prima poziţie  în următoarele două luni. Practic, locul unu WTA va mai face obiectul discuţiei până la finele turneului de la Madrid, pe care Halep l-a câştigat anul trecut, adăugându-şi 1.000 de puncte în clasament.

O întrece pe Şarapova
Cu cele 9 săptămâni pe care Halep le va mai petrece în fruntea ierarhiei WTA ea va totaliza un total de 27 de săptămâni ca lider mondial. Va urca pe locul 13 într-un clasament all-time, peste două legende ale tenisului, Maria Şarapova (21 de săptămâni) şi Kim Clijsters (20 de săptămâni), dar o va depăşi şi pe Dinara Safina (26 de săptămâni). Safina este în acest moment tenismena cu cele mai multe săptămâni ca lider mondial fără Grand Slam în palmares.

Un turneu al surprizelor
Înaintea Indian Wells, organizatorii îşi frecau mâinile de bucurie: nu lipsea nici o jucătoare dintre primele 30 ale lumii, plus Serena Williams şi Victoria Azarenka, revenite în activitate după lungi perioade de pauză. Treptat, însă, foarte multe grele au ieşit din cursă, iar din primele zece au mai prins faza sferturilor de finală doar Simona Halep, Karolina Pliskova, Venus Williams şi Angelique Kerber. Azi au loc partidele Halep – Martic, Pliskova – Osaka, iar mâine se joacă Venus Williams – Suarez Navarro, respectiv Kerber – Kasatkina.


Are un singur eşec în acest moment
Până la partida din această seară cu Petra Martici, Simona Halep avea un bilanţ fenomenal pe 2018. Ea a cedat un singur meci în acest an, finala cu Wozniacki de la Australian Open. Ea a triumfat la Shenzen şi a abandonat înaintea partidei cu Muguruza din semifinalele de la Doha.

Eşecuri în 2018
Halep (1 WTA) - o înfrângere
Wozniacki (2 WTA) - 3 înfrângeri
Muguruza (3 WTA) - 6 înfrângeri
Svitolina (4 WTA) - 4 înfrîngeri
Pliskova (5 WTA) - 4 înfrîngeri


Clasament WTA de luni
1.Simona Halep 8115 – 8900 pct
2. Caroline Wozniacki 7.430 pct
3. Garbine Muguruza 5.970 pct
4. Elina Svitolina 5.425 pct
5. Jelena Ostapenko 4.971 pct
4-6. Karolina Pliskova 4.905 – 5.690 pct

Ce urmează
Turneu Perioada                  Puncte de apărat Halep / Wozniacki
Miami Open 20-31 martie   215 / 650
Charleston  2-8 aprilie         0 / 100
Stuttgart 23-29 aprilie           185 / 0
Madrid Open 5-12 mai           1000 / 65

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite