Liga Campionilor: Barcelona şi Juventus, ultimele două echipe calificate în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fc barcelona FOTO josep lago/afp

Miercuri seară s-au aflat ultimele două echipe calificate în sferturile Ligii Campionilor, după ce Barcelona a câştigat şi returul cu City, iar Juventus s-a impus clar la Dortmund.

Barcelona - Manchester City 1-0 (2-1 în tur)

Avantajată şi de rezultatul din tur, Barcelona a forţat încă din start şi-a trecut în cont o bară în primele 10 minute, prin Neymar, apoi a marcat prin Rakitici (31), cu un lob peste Hart, din careu. Catalanii au controlat cu autoritate returul, au mai irosit o ocazie uriaşă prin Neymar, în partea secundă şi au avut şi un gol anulat, corect, pe motiv de ofsaid. 

Momentul cheie al partidei s-a petrecut în minutul 78, când Aguero a irosit un penalty, apărat de Ter Stegen. Pellegrini a forţat cu schimbări ofensive, dar tot echipa lui Luis Erique a fost mai vizibilă pe atac, iar Messi a mai irosit o ocazie uriaşă, cu un şut parat de Hart, din 5 metri. S-a încheiat 1-0 pentru Barcelona, care se califică fără emoţii în sferturi. 

Borussia Dortmund - Juventus 0-3 (1-2 în tur) 

Şi în celălalt retur din optimi disputat miercuri seară s-a consemnat a doua victorie pentru Juventus, în două meciuri cu Borussia. Succesul de la Dortmund s-a conturat destul de repede, după prima reuşită a lui Tevez (3), una spectaculoasă, un şut din afara careului, sub transversală. Acelaşi atacant argentinian avea să semneze dubla (79), la nouă minute după ce Morata marcase pentru 2-0. 

Barcelona şi Juventus completează lista celor opt echipe care vineri se vor afla în urne la tragerea la sorţi a sferturilor Ligii Campionilor, alături de PSG, Bayern Munchen, Real Madrid, FC Porto, Atletico Madrid şi AS Monaco. 

Vezi şi 

VIDEO Meciuri dramatice în Liga Campionilor: Atletico Madrid câştigă la lovituri de departajare, Arsenal, la un gol distanţă de o "minune"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite