Liga opreşte un posibil „măcel“ la Rapid – Petrolul: ce au vrut să facă giuleştenii şi ce răspuns au primit din partea LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Entuziasmaţi de victoria cu Steaua, 8.000 de oameni au asistat la primul meci al Rapidului în retur pe teren propriu, 0-0 cu Viitorul. Vineri, urmează o altă partidă de interes major, iar şefii au încercat să dea lovitura. Au fost însă readuşi cu picioarele pe pământ.

Rapid – Petrolul (vineri, ora 20.30, Look TV şi Digi Sport) e meciul care pune faţă în faţă două dintre cele mai populare formaţii din Liga I. Vorbim de cluburile care, atunci când joacă pe teren propriu, o fac în faţa unor tribune pline, spre deosebire de ce se întâmplă la alte grupări din primul eşalon.

Încurajat de rezultatele excelente din acest retur – două victorii şi o remiză – patronul Rapidului, Valerii Moraru a făcut un anunţ surprinzător despre următorul joc din campionat, cel cu Petrolul. „Lucrările la Peluza I au început de ceva timp, acum se fac şi cele de amenajare pentru că vrem să deschidem din nou acea zonă a stadionului. Nu ştiu sigur acum, dacă vom deschide toată peluza la meciul cu Petrolul de vineri. Dar eu spun că măcar o treime din peluză o să deschidem“, a spus Moraru despre peluza care a fost închisă din 2006, deoarece stadionul se află în condiţii jalnice.

„Ne mai lipseşte să cadă peluza cu spectatorii“

Chestionat despre intenţia Rapidului de a mări capacitatea arenei pentru confruntarea cu Petrolul, directorul Departamentului de Ordine şi Siguranţă al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mihai Stancu, a clarificat repede situaţia pentru Mediafax.

„E greu de crezut că la meciul de vineri au timpul necesar pentru a deschide peluza. Eu nu vreau să omologhez şi apoi să cadă peluza cu spectatorii, asta ne mai lipseşte. Să aducă toate avizele, documente scrise şi apoi stăm de vorbă. Nu pot ei să dea drumul la peluză, e nevoie de specialişti care să garanteze asta. Eu înţeleg că au nevoie de banii din bilete, dar nu aşa“, a afirmat oficialul LPF.

Mihai Stancu a şi detaliat care sunt procedurile care ar trebui parcurse înainte ca Rapid să dea drumul la peluza închisă din 2006.

„Noi trebuie să dăm aviz pentru orice sector care se deschide. Dar pentru asta trebuie îndeplinite nişte condiţii. Mai întâi, să facă o expertiză a structurii de rezistenţă în care un expert să-şi pună ştampila şi semnătura că tribunele de acolo stau în picioare şi pot suporta greutatea spectatorilor. Apoi mergem noi, cei şapte membri, şi inspectăm, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu reprezentanţii Jandarmeriei, AMF şi aşa mai departe. După ce toţi ne dăm acordul, avizul merge la semnat la Primăria Sectorului 6. Pentru că nu-şi asumă nimeni răspunderea aşa, din vorbe. E nevoie de documente scrise şi stampilate“, a declarat Stancu.

Acesta a exclus varianta deschiderii parţiale a peluzei, aşa cum a lăsat de înţeles finanţatorul Rapidului. 

„Nu mergem niciodată pe deschiderea de sectoare, ci doar pe tribune întregi. Păi ce facem dacă dăm avizul pentru un sector şi din cauza greutăţii spectatorilor din acea zonă se destabilizează întreaga peluză şi cade? Nu putem să răspundem pentru aşa ceva, nu ne asumăm niciun risc“, a încheiat oficialul Ligii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite