Liverpool, în delir: Ultimul clasament al anului e de pus în ramă pentru echipa care aşteaptă titlul din 1990

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima rundă din Premier League în acest an s-a disputat în weekend. Concluzia? Liverpool are deja o mână pe un titlu aşteptat de 30 de ani!

Liverpool e o echipă de neoprit în acest sezon! Deşi joacă la foc automat, trupa pregătită de Jurgen Klopp bate tot. Duminică seară, a ajuns la a 9-a victorie consecutivă în campionat: 1-0 cu Wolverhampton (Mane 42). Vorbim despre aceeaşi echipă a celor de la Wolverhampton care, vineri, a dat lovitura, învingând Manchester City cu 3-2!

Trupa lui Guardiola şi-a revenit după acest şoc, a învins, la rândul ei, Sheffield United, duminică seară, scor 2-0 (Aguero 52, De Bruyne 82), însă campioana e departe de a-şi păstra titlul. 

De fapt, la ce rezultate are Liverpool, doar un dezastru de proporţii mai poate opri trupa lui Klopp din marşul ei triumfal spre un titlu aşteptat din sezonul 1989-1990. Concret, în primele 19 meciuri disputate în actuala ediţie de campionat, Liverpool are o linie fabuloasă de clasament: 18 victorii, 1 egal, 0 înfrângeri, 47 de goluri marcate, 14 goluri primite, 55 de puncte.

Singura echipă care a ţinut Liverpool în şah a fost Manchester United, acasă, la 20 octombrie. Atunci, Rashford a deschis scorul pentru gazde (36), însă reuşita lui Lallana din minutul 85 a salvat un punct pentru „cormorani“. 

Seria senzaţională a lui Liverpool din actuala stagiune e, practic, o continuare a ceea ce a reuşit echipa în campionatul trecut. Atunci, Liverpool s-a clasat pe 2, după Manchester City (98 de puncte), deşi a luat 97 din cele 114 puncte puse în joc! Nicio altă echipă din istoria Premier League n-a ratat titlul cu un astfel de total!

Iată cum arată acum clasamentul din Premier League după 20 de etape, cu precizarea că Liverpool are o restanţă, comparativ cu urmăritoarele sale:

Clasament

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Klopp, o minte sclipitoare: Povestea omului care a făcut din Liverpool cea mai bună echipă din lume

Klopp, un antrenor genial, un om modest: Cât valorează maşina pe care o conduce

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite