Liverpool „tremură“: De câte ori s-a calificat Atletico după ce a câştigat prima manşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lui Klopp i-a mai dispărut zâmbetul după rezultatul de la Madrid
Lui Klopp i-a mai dispărut zâmbetul după rezultatul de la Madrid

Pe „Wanda Metropolitano“ din Madrid, elevii lui Diego Simeone au „mâncat“ terenul, aşa cum i-a instruit vulcanicul antrenor argentinian şi de acum au prima şansă de calificare în sferturi în faţa deţinătoarei Ligii Campionilor!

Dincolo de victoria de marţi seară, spaniolii sunt încurajaţi şi de un bilanţ înfricoşător pentru adversarii lor: Atletico Madrid, sub comanda lui Simeone, a avut 26 de „duble“ în care s-a calificat de 25 de ori după ce a câştigat prima manşă! 

Singura dată când a ratat următoarea fază după o victorie în tur a fost, anul trecut, cu Juventus în optimile Ligii. Atunci, Atletico a câştigat cu 2-0 acasă, dar a pierdut returul de la Torino cu 0-3, Ronaldo marcând toate reuşitele formaţiei sale!

Iată alte statistici remarcabile după meciul Atletico – Liverpool de marţi seară:

*Atletico are şanse bune de a-şi păstra recordul aproape perfect în duelurile cu formaţiile engleze. În zece astfel de confruntări, care au inclus două finale şi opt meciuri tur-retur, madrilenii s-au impus de nouă ori. Din 1991 încoace, singura lor înfrângere a venit în faţa celor de la Bolton, în sezonul 2007-2008 al Cupei UEFA.

*Golul înscris de Atletico în victoria cu Liverpool e cu atât mai preţios cu cât, în ultimele zece partide ale cuplului de fundaşi centrali Van Dijk – Gomez, „cormoranii“ încasaseră un singur gol.

*Când Saul Niguez înscrie, echipa sa nu pierde! Ceea ce s-a confirmat, încă o dată, marţi seară. Până la partida cu Liverpool, în 39 de meciuri în care a înscris, fie pentru Atletico, fie pentru naţionala Spaniei, bilanţul a fost de 34 de victorii şi 5 remize. 

*Acelaşi Saul Niguez e un veritabil deschizător de drumuri pentru Atletico. A ajuns la zece goluri în Liga Campionilor, toate pentru 1-0:

*5 goluri în grupe

*2 goluri în optimi

*1 gol în sferturi

*2 goluri în semifinale

Cu acest bilanţ, jucătorul de 25 de ani a intrat în istoria Ligii Campionilor ca fiind mijlocaşul care a marcat cele mai multe goluri de 1-0. Toţi ceilalţi jucători, care au de la 11 goluri în sus, sunt atacanţi!

*Atletico şi-a menţinut bilanţul impresionant în partidele din Liga Campionilor în care a marcat în primele 20 de minute: 17 victorii, 3 egaluri!

*Marea echipă a lui Liverpool, care a adunat 103 din ultimele 105 puncte puse în joc în Premier League, a fost învinsă de a patra echipă din Spania, în condiţiile în care actuala trupă a lui Atletico are cele mai slabe cifre de când e antrenată de Simeone. Cum a fost posibil aşa ceva? Pentru că fotbalul e un joc imprevizibil!

Liga Campionilor, optimi, tur

Marţi

Dortmund – PSG 2-1

Håland 69, 77 / Neymar 75

Atl. Madrid – Liverpool 1-0

Saul 4

Meciurile retur sunt programate pentru 11 martie

Astăzi, ora 22.00

Atalanta – Valencia

Digisport 2, Telekom Sport 2, LookSport

Tottenham – Leipzig

Digisport 1, Telekom Sport 1, LookPlus 

Meciurile retur sunt programate pentru 10 martie

25 februarie

Chelsea – Bayern

Napoli – Barcelona

26 februarie

Real Madrid – Man. City

Lyon – Juventus

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite