Italia - România 2-2: egal superb, după un meci în care Iordănescu a vrut să „păcălească“ fotbalul o repriză întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiricheş (în galben) a avut mult de furcă la Bologna
Chiricheş (în galben) a avut mult de furcă la Bologna

Tricolorii au încheiat 2015 cu un amical în care au avut o evoluţie pozitivă în primele 45 de minute. În startul părţii secunde însă, „Generalul“ a slăbit echipa prin mutările sale, iar rezultatul s-a văzut pe teren.

Într-o seară în care Europa a cedat în faţa ameninţărilor teroriste, amicalele Belgia – Spania şi Germania – Olanda fiind anulate, la Bologna, Italia şi România au arătat că fotbalul poate trece şi peste extremismul unor fanatici fără creier.

Cu o galerie formată din vreo 4.000 de oameni, România a dominat fondul sonor în tribunele arenei „Renato Dall’Ara“, iar jucătorii lui Anghel Iordănescu s-au descurcat excelent pe teren. 

Nici nu se aşezaseră bine gazdele în teren şi Bogdan Stancu a şi deschis scorul, profitând de o gafă comisă de Barzagli. „România, România“ s-a auzit din ce în ce mai puternic pe stadion, iar tricolorii s-au bătut de la egal la egal cu adversarii lor mult mai bine cotaţi. 

De fapt, Italia a avut nevoie de 39 de minute pentru a-şi crea o ocazie periculoasă: Eder l-a „ameţit“ pe Chiricheş, a pasat perfect pentru El Sharaawy, însă acesta s-a încurcat în minge în gura porţii, iar Tătăruşanu a reţinut. Repriza s-a încheiat cu un penalty clar refuzat italienilor, după un duel Chiricheş – Eder.

Schimbările au slăbit România

„Generalul“ a mutat defensiv în startul părţii secunde, iar schimbările sale au slăbit România. Dintr-o formaţie echilibrată în toate compartimentele, naţionala s-a transformat într-una dominată din ce în ce mai vizibil de gazde. 

Arbitrul elveţian n-a mai iertat România de un penalty, după un duel Grigore – Eder, iar Marchisio a adus egalarea de la 11 metri. Apoi, la cinci minute de la intrarea sa pe teren, Gabbiadini a punctat pentru 2-1 la o fază în care apărarea mult lăudată a tricolorilor a fost ca şi inexistentă. Raţ şi compania nu s-au regăsit, iar El Sharaawy a trecut pe lângă 3-1, în minutul 76.

În ciuda prestaţiei slabe din partea secundă, România a fost salvată de singura şansă de gol pe care a avut-o după pauză. Sirigu a comis-o după o lovitură liberă, a scăpat balonul în faţă, iar Florin Andone a adus un egal care, la un moment dat, părea imposibil de obţinut.

Următorul meci pentru tricolori va fi la 27 martie, cu Spania, într-un alt amical. Până atunci însă, vor fi emoţiile tragerii la sorţi pentru Euro 2016, la 12 decembrie, la Paris. 

Italia – România 2-2

Buffon (Sirigu 69) – Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Marchisio (Parolo 77), Soriano (Montolivo 60), El Shaarawy (Candreva 81) – Eder (Gabbiadini 60), Pelle (Okaka 60). Selecţioner: Antonio Conte

Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ (St. Filip 83) – Hoban, Pintilii (Prepeliţă 68) – Torje (Fl. Andone 68), Budescu (Maxim 46), Stancu (Ivan 85) – Keşeru (Sânmărtean 46). Selecţioner: Anghel Iordănescu

Goluri: Marchisio 56 (pen.), Gabbiadini 65 / Stancu 8, Andone 88

Stadion Renato Dall’Ara (Bologna)

Arbitru: Adrien Jaccottet (Elvetia)

VEZI GOLURILE MECIULUI

------------------------------

Min. 90+4 - Final de meci: Italia - România 2-2.

Min. 88 - GOOOL ROMÂNIA! Florin Andone a egalat după ce Sirigu a respins în faţă o lovitură liberă.

Min. 85 - Debut în echipa naţională: Andrei Ivan (CS U Craiova) a intrat în locul lui Stancu.

Min. 83 - Schimbare în echipa României: a ieşit Raţ, a intrat Steliano Filip.

Min. 76 - El Sharaawy a trecut pe lângă golul de 3-1.

Min. 68 - Schimbări în echipa României: a ieşit Pintilii, a intrat Prepeliţă. A ieşit Torje, a intrat Andone.

Min. 65 - GOOOL ITALIA!!! După o acţiune prelungită de atac, Gabbiadini, introdus de cinci minute, a marcat cu o lovitură de cap. Marcajul a fost inexistent la vârful gazdelor.

Min. 57 - Aproape imediat după golul egalizator, Eder a scăpat singur cu Tătăruşanu, a căzut în careu, forţând un nou penalty. A primit însă „galben“ pentru simulare. Decizie corectă.

Min. 56 - GOOOL ITALIA!!! Marchisio a egalat, transformând lovitura de la 11 metri. 

Min. 54 - Penalty pentru Italia după un duel Grigore - Eder.

Min. 53 - Stancu a pătruns în careu după o acţiune personală, însă şutul său a trecut pe lângă poartă.

Min. 46 - A început partea secundă. Două schimbări în echipa României: a ieşit Keşeru, a intrat Sânmărtean. A ieşit Budescu, a intrat Maxim.

Min. 45+3 - Pauză: Italia - România 0-1.

Min. 45+2 - Arbitrul elveţian le-a refuzat gazdelor un penalty clar la un duel Chiricheş - Eder.

Min. 39 - Cea mai mare ocazie a Italiei de până acum: Eder l-a „ameţit“ pe Chiricheş, a pasat perfect pentru El Sharaawy, însă acesta s-a încurcat în minge în gura porţii, iar Tătăruşanu a reţinut.

Min. 24 - Cei 2.500 - 3.000 de români aflaţi în tribunele stadionului din Bologna domină fondul sonor. Se aude „România, România“ la fiecare acţiune reuşită a tricolorilor.

Min. 18 - România se descurcă excelent la Bologna. Până acum, Italia n-a avut nicio ocazie mare.

Min. 10 - Italia a pus stăpânire pe joc, după deschiderea scorului.

Min. 8 - GOOOL ROMÂNIA! Bogdan Stancu a profitat de o nesincronizare în defensiva Italiei, autorul gafei fiind Barzagli, şi l-a învins pe Buffon.

Min. 5 - Torje l-a testat pe Buffon cu un şut bun din afara careului, iar România a avut primul corner al meciului.

Min. 1 - Meciul a început, după ce a fost ţinut un moment de reculegere în amintirea victimelor de la Paris şi de la clubul Colectiv.

---------------------------

UPDATE 21.44 - România are o galerie formată din aproximativ 2.500 de suporteri la Bologna.

--------------------------

UPDATE 21.42 - Jucătorii celor două echipe au intrat pe teren în timp ce de la staţia de amplificare s-a auzit imnul Franţei. A fost un gest de solidaritate cu ţara care a fost lovită din plin de atentatele teroriste.

-----------------------

UDPATE 21.40 - Avem echipele de start:

Italia: Buffon - Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Marchisio, Soriano, El Shaarawy - Pelle, Eder

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ - Pintilii, Hoban - Torje, Budescu, Stancu - Keşeru

--------------------------

Italia a ajuns să plătească 270.000 de euro pentru un test cu România, iar presa locală a dezvăluit motivele acestei alegeri, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Dincolo de ce urmăresc gazdele în această seară, partida va fi prilejul perfect pentru Anghel Iordănescu de a testa şi feţe noi la prima reprezentativă. Probabil, de aceea, un singur stelist a fost convocat de selecţioner, în timp ce nume ca Vlad Achim (Viitorul) şi Andrei Ivan (CS U Craiovapot debuta sub tricolor la Bologna.

Având în vedere componenţa urnelor valorice pentru tragerea la sorţi pentru Euro 2016, amicalul din această seară se poate rejuca şi la turneul final. Asta deoarece, Italia, aflată în prima urnă, iar România în cea de a treia, pot pica în aceeaşi grupă la competiţia ce va fi găzduită de Franţa.

România şi Italia s-au întâlnit de 16 ori până acum, bilanţul fiind de zece victorii pentru Italia, patru remize şi două victorii pentru România. Ultima întâlnire dintre cele două reprezentative datează din 2010, când, tot pe 17 noiembrie, la Klagenfurt, într-un amical, cele două echipe au remizat, scor 1-1. România şi Italia s-au întâlnit şi la ultima prezenţă a ”tricolorilor” la Campionatul European. Pe 13 iunie 2008, la Zurich, scorul a fost tot egal, 1-1. Goluri marcate de Adrian Mutu, respectiv Christian Panucci. Din cele două succese ale României, cel obţinut în aprilie 1983, în campania de calificare pentru Euro 1984, scor 1-0, este unul intrat în istorie. A fost singura victorie oficială în faţa unei campioane mondiale en titre, datorită golului înscris de Loţi Boloni.

Pentru această partidă de verificare, selecţionerul Anghel Iordănescu va miza pe următorul lot: 

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung (Astra Giurgiu)

Fundaşi: Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (SSC Napoli), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogorets), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Steliano Filip (Dinamo Bucureşti)

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Andrei Prepeliţă (Ludogorets), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti), Vlad Achim (FC Viitorul)

Atacanţi: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keşeru (Ludogorets), Florin Andone (Cordoba), Constantin Budescu (Astra Giurgiu), Ioan Hora (Pandurii Tg. Jiu), Andrei Ivan (CSU Craiova)

Echipa de start ar putea fi următoarea: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ - Hoban, Pintilii - Torje, Budescu, B. Stancu - Keşeru

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări desfăşurarea meciului din această seară, minut cu minut!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite