Simona Halep la Toronto: Românca a jucat catastrofal în primul set, dar e în semifinale, după o revenire de poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep e în semifinalele turneului de la Toronto, după ce a eliminat campioana en-titre, Agnieszka Radwanska (Polonia, 14 WTA), la capătul unui meci dramatic.

Simona Halep a avut un început catastrofal de meci şi, după doar 25 de minute, Radwanska a luat primul set cu 6-0. Setul doi a început tot cu un game luat tot de jucătoarea din Polonia. De fapt, Halep a avut nevoie de peste 35 de minute pentru a puncta pe tabela de scor! Când a reuşit, într-un final, să ia un game, ocupanta locului 3 WTA şi-a pornit motoarele la capacitate maximă.

Imediat, românca a realizat un break, iar apoi s-a distanţat la 3-1. Radwanska şi-a păstrat serviciul, cu greu, pentru 3-2, după care şi-a luat şi break-ul înapoi. La 3-3 în al doilea set, a venit momentul care a răsturnat complet cursul întâlnirii.

Halep a fost condusă cu 30-0 pe serviciul adversarei, dar a câştigat patru puncte la rând şi a tranşat game-ul. De aici, a urmat o serie fantastică de şapte game-uri consecutive luate de jucătoarea din România. Poloneza de 26 de ani s-a trezit din pumni abia la 5-0 pentru Simona în decisiv, dar Halep a încheiat meciul cu un 6-1 prin care şi-a luat revanşa şi pentru primul set.

După ce a trecut de deţinătoarea trofeului la Toronto, constănţeanca de 23 de ani o va întâlni pe Sara Errani (Italia, 17 WTA) în semifinale. Italianca a trecut, în sferturi, de Lesia Tsurenko (Ucraina, 54 WTA), scor 6-4, 6-4. Serena Williams şi Belinda Bencici se vor duela în cealaltă semifinală de la Rogers Cup.

Halep şi Errani s-au duelat de trei ori până acum, scorul fiind de 2-1 pentru Simona, care s-a impus în ultimele două întâlniri. Errani a trecut ultima dată de Halep în 2013, la Miami (SUA), tot pe hard.

CITEŞTE ŞI:

*Simona Halep la Toronto: românca a fost criticată vehement la un post de televiziune britanic. Ce i s-a reproşat


*Simona Halep la Toronto: constănţeanca a explicat de ce a fost la pământ în primul set şi cum a reuşit să întoarcă meciul

*LIVETEXT Simona Halep la Toronto: Sarra Errani stă între românca şi o finală de vis. Bilanţul meciurilor directe
---------------------
SETUL III

*6-1 Halep: GAME, SET, MECI!
Răspuns perfect din partea Simonei, care şi-a luat serviciul la zero şi s-a calificat în semifinale.

*5-1 Halep: Radwanska a câştigat primul game, după opt pierdute la rând. A servit trei aşi!

*5-0 Halep: Simona a luat serviciul ei la 30.

*4-0 Halep: BREAK! Simona a condus cu 40-15 pe serviciul adversarei şi a valorificat prima minge de break. Radwanska pare epuizată fizic şi psihic.

*3-0 Halep: Simona a fost condusă cu 40-15 pe serviciul ei, dar a egalat şi şi-a luat game-ul la deuce#2.

*2-0 Halep: BREAK! Egalitate până la 40, apoi Simona a valorificat prima minge de break şi a luat al cincilea game consecutiv.

*1-0 Halep: Simona is on fire! A luat serviciul ei la 15.
--------------------------
SETUL II

*6-3 Halep: GAME, SET!
Halep a realizat break-ul şi a valorificat a treia minge de set pe care a avut-o. Apoi, a avut o explozie de bucurie.

*5-3 Halep: Game luat de Simona la zero pe serviciul ei.

*4-3 Halep: REBREAK! Halep a fost condusă cu 30-0, dar a câştigat patru puncte la rând şi a tranşat game-ul.

*3-3: BREAK! Halep a fost condusă cu 0-40 pe serviciul ei, a egalat, a mai apărat o minge de break, dar, într-un final, şi-a pierdut serviciul.

*3-2 Halep: Game strâns, egal până la 40. Apoi, Radwanska şi-a luat serviciul după primul deuce.

*3-1 Halep: Simona a fost condusă cu 0-30 pe serviciul ei, dar apoi a condus cu 40-30 şi, după un deuce, a tranşat game-ul.

*2-1 Halep: BREAK! Halep a condus cu 30-0 pe serviciul adversarei, iar la 40-30 a valorificat prima şansă de break.

*1-1: După vreo 37 de minute, Halep a luat un game. A condus cu 30-0 pe serviciul ei, apoi a servit un as de 164 km/oră pentru 40-15 şi, într-un final, a închis jocul la 30.

*1-0 Radwanska: Poloneza a luat serviciul ei la 30.
-------------------
SETUL I


*6-0 Radwanska: GAME, SET! Simona a jucat, din nou, catastrofal. A avut 40-15 pe serviciul ei, dar n-a putut închide game-ul, iar Radwanska a avut două mingi de set şi a valorificat-o pe a doua. Set pierdut de Halep în doar 25 de minute. Halep a ieşit de pe teren, cerând să meargă la baie.

*5-0 Radwanska: Poloneza a luat game-ul pe serviciul ei la zero. După doar 20 de minute, setul pare ca şi câştigat de Radwanska.

*4-0 Radwanska: BREAK! Alt game catastrofal pentru Simona. A condus cu 30-0 pe serviciul ei, apoi a pierdut patru puncte la rând, inclusiv printr-o greşeală dublă!

*3-0 Radwanska: Cele două jucătoare au mers bară la bară până la 40, apoi poloneza a câştigat două puncte la rând şi game-ul pe serviciul ei.

*2-0 Radwanska: BREAK! Game complet ratat de Simona, care a fost condusă cu 0-30, a egalat, dar a cedat la primul break-point printr-o dublă greşeală.

*1-0 Radwanska: Campioana en titre şi-a luat serviciul la 30.

*Începe meciul. Serveşte Radwanska.
--------------------
UPDATE 20.02 -
Jucătoarele au intrat pe teren.

UPDATE 20.00 - Startul meciului a fost amânat pentru ora 20.05.
------------------
Simona Halep a ajuns în sferturi, la Toronto, iar, în această seară, va ţinti calificarea în semifinalele Rogers Cup.

Jucătoarea din România o va întâlni pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 14 WTA). La fel ca şi Simona, poloneza de 26 de ani a avut nevoie de trei seturi, în turul precedent, pentru a trece de Alize Cornet, scor 6-2, 4-6, 6-4.

Dacă în ciuda unor rezultate mai puţin bune în ultimele luni, Halep a reuşit, totuşi, să se menţină pe locul 3 mondial, în schimb, Radwanska a picat de pe 7 pe 14 în ultima ierarhie WTA. Pe lângă această cădere, sportiva din Polonia are şi un bilanţ negativ în ultimele confruntări cu Simona.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de şapte ori până acum, scorul la general fiind de 4-3 în favoarea lui Radwanska. Numai că această a bătut-o pe românca de trei ori la rând, între 2011 şi 2013, după care a pierdut trei din ultimele patru meciuri cu Simona. 

Ultimele trei dueluri Halep – Radwanska au fost pe hard, suprafaţa pe care se va juca şi diseară, la Toronto. Iată cum s-au încheiat aceste jocuri:

2014 – Doha (Qatar) – Victorie Halep cu 7-5, 6-2

2014 – Indian Wells (SUA) – Victorie Radwanska 6-3, 6-4

2014 – Turneul Campioanelor (Singapore) – Victorie Halep 6-2, 6-2

Impresionată de jocul Simonei

După calificarea ei în sferturi, la Toronto, Raswanska a vorbit despre duelul cu constănţeanca de 23 de ani.

„Halep e în formă şi joacă bine pe hard. Va fi un joc dificil. Am văzut întâlnirea cu Kerber, a fost o partidă foarte bună“, a comentat sportiva din Polonia.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări meciul Halep – Radwanska, minut cu minut, în format livetext de la ora 20.00.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite