Mircea Lucescu, la cea mai tristă victorie: Ce i se întâmplă, în premieră, după 42 de ani de antrenorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu antrenează de 42 de ani, de când şi-a început cariera la Corvinul Hunedoara în 1979, dar ceea ce i se întâmplă acum, la Dinamo Kiev, e unic.
Mircea Lucescu antrenează de 42 de ani, de când şi-a început cariera la Corvinul Hunedoara în 1979, dar ceea ce i se întâmplă acum, la Dinamo Kiev, e unic.

Contestat din prima zi de suporteri, „Il Luce“ a făcut Dinamo Kiev campioană după cinci ani. Şi se pregăteşte de finala Cupei Ucrainei, programată pentru 13 mai. Chiar şi aşa, fanii l-au atacat virulent, după triumful din weekend.

Mircea Lucescu antrenează de 42 de ani, de când şi-a început cariera la Corvinul Hunedoara în 1979, dar ceea ce i se întâmplă acum, la Dinamo Kiev, e unic. Şi, din păcate, nu reprezintă o premieră plăcută.

Tehnicianul de 75 de ani a fost atacat atât de dur, din prima zi în care s-a anunţat instalarea sa la Dinamo, încât, într-o primă fază, a şi intenţionat să renunţe la contract. Doar insistenţele fraţilor Surkis l-au convins să revină asupra deciziei. La ce rezultate au urmat, într-o lume normală, Lucescu ar fi trebuit să primească acum scuzele contestatarilor. Din păcate, românul continuă să fie tratat cu ostilitate! Iar asta în condiţiile în care, până în acest moment, „Il Luce“ a luat două trofee cu Dinamo, ambele în detrimentul rivalei Şahtior Doneţk. Adică, formaţia din cauza căreia e atât de detestat de suporterii lui Dinamo. 

Mai întâi, a fost Supercupa Ucrainei, câştigată în august 2020, după o victorie, 3-1, în faţa „minerilor“. Iar duminică, a venit şi triumful din campionat, când mai sunt trei etape de jucat. Victoria obţinută de Dinamo, 5-0 cu Inhulets, coroborată cu înfrângerea lui Şahtior, 0-2 cu Oleksandriya, înseamnă că diferenţa de 13 puncte între primele două clasate nu mai poate fi remontată. E primul titlu luat de Dinamo Kiev, după 2016! Iar asta în condiţiile în care ultimele patru ediţii ale Superligii din Ucraina fuseseră câştigate de Şahtior. Mai mult, Dinamo poate realiza tripla Supercupa - campionat - cupa, dacă se va impune şi în ultimul act al competiţiei KO, la 13 mai, când va întâlni Zorya Luhansk, echipa aflată acum pe locul 3 în campionat.

CITEŞTE ŞI:

Mircea Lucescu, imagini de colecţie: Aruncat în aer de jucători şi stropit cu şampanie VIDEO

1,2 milioane de euro e salariul stagional al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, club cu care are contract până în iunie 2022.  

Un CV plin de trofee la cluburile din străinătate

Echipă Mandat Ce a câştigat

Dinamo Kiev iulie 2020 - prezent Supercupa, titlul

Zenit mai 2016 - mai 2017 Supercupa

Şahtior mai 2004 - mai 2016 Opt titluri, şase Cupe ale Ucrainei, şapte Supercupe, Cupa UEFA

Beşiktaş iulie 2002 - mai 2004 Titlul

Galatasaray iulie 2000 - iunie 2002 Titlul, Supercupa Europei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite