„Lucrat“ sau blat? Ce-l aşteaptă pe Dan Petrescu după eşecul cu Anji, 0-4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După eşecul surprinzător cu Anji, o echipă aproape retrogradată, scaunul lui Dan Petrescu se clatină. Marţi va avea loc o şedinţă în cadrul clubului moscovit în care se va discuta şi eventuala demitere a antrenorului român.

Dinamo Moscova şi-a dinamitat şansele la titlu, dar i-a oferit o gură de oxigen importantă lui Anji. Gruparea lui Dan Petrescu a pierdut în etapa a 24-a în faţa unei echipe care bifase o singură victorie în tot sezonul, luna trecută, cu Rubin (1-0)! A fost o înfrângere ciudată. „E cel mai dificil moment de când sunt eu la Dinamo. Dar mulţi dintre jucătorii mei au evoluat sub potenţialul lor“, a spus, după meci, Dan Petrescu. O partidă în care defensiva moscoviţilor a fost comică, iar elevii „Bursucului“ s-au întrecut în erori. 

„Pe teren a fost o singură echipă, Anji. Fotbaliştii lui Dinamo n-au jucat deloc. Defensiva a făcut greşeli copilăreşti, a arătat mai degrabă cum să nu te aperi“, a spus, în presa rusă, şi Serghei Silkin, fost antrenor la Dinamo. 

Relaţii excelente între Dinamo şi Anji

Anji, gruparea care a pornit campionatul cu speranţe la titlu, s-a prăbuşit după retragerea sprijinului financiar al miliardarului Suleiman Kerimov. Dar, cu victoria neaşteptată în faţa lui Dinamo, a ajuns la 15 puncte, la cinci în spatele locurilor din play-off-ul de retrogradare şi nouă puncte de Krilia, prima peste linia salvării. O victorie importantă, chiar în faţa unei echipe cu care a schimbat mulţi jucători, în ultima perioadă. 

Dinamo a fost, de altfel, echipa care a beneficiat cel mai mult de „dezintegrarea“ lui Anji. Dintre titularii de duminică din echipa moscovită, şase erau anul trecut la Anji! O menţiune specială şi pentru Kokorin. Atacantul a fost vândut la Mahacikala, cu 19 milioane de euro, când Anji era pe val, apoi readus la Dinamo, când a început picajul, pe mult mai puţini bani. 

Cine-a dat al doilea gol, în meciul de duminică, primul în care „galben-verzii“ înscriu mai mult de două reuşite între-un meci? Fiodor Smolov, un jucător care e împrumutat de la Dinamo. Şi care a marcat primul său gol după 21 de luni.

Şedinţă la club. Pleacă Petrescu?

După fiecare înfrângere a lui Dinamo, presa rusă îi cere capul lui Dan Petrescu. O partea a mass-mediei a făcut-o şi după dezastrul cu Anji. 

„Trebuie să plece, nu e potrivit pentru Dinamo! E ruşinos să pierzi aşa în faţa ultimei clasate“, a scris editorialistul Valeri Reingold, fost vârf la Spartak, în Sovieţki Sport. Guram Adzojev, directorul sportiv al lui Dinamo, a anunţat că marţi va avea loc o o întrunire extraordinară în cadrul căreia va fi luată o decizie în privinţa antrenorului. În plus, cei de la sovsport.ru au dezvăluit că în cadrul şedinţei, la care va participa şi patronul Boris Rotenberg, soarta lui Dan Petrescu va fi lăsată pe mâinile jucătorilor. 

„Izvestia“ lasă însă de înţeles că românul nu are de ce să se teamă. Asta pentru că ar avea sprijinul vestiarului, dar şi pentru că e în grafic cu obiectivul impus la începutul sezonului, calificarea în Europa şi nu titlul. 

În plus, cei de la „Izvestia“ anunţă că Petrescu vrea să-şi continue munca şi n-are de gând să-şi dea demisia, iar în cazul unei demiterii Dinamo va avea de plătit o compensaţie importantă. „Bursucul“ mai are contract până în vara lui 2015. 

Citeşte şi 

"Bursucul", umilit în Rusia! A fost învins de ultima clasată cu 4-0. Rednic, demis!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite