Mai bună ca Halep, la Moscova: Magnifica Raluca Olaru joacă, astăzi, finala de la Kremlin Cup, la dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Raluca Olaru / Facebook
FOTO: Raluca Olaru / Facebook

Dacă Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) s-a oprit în sferturile probei de simplu, după doar două victorii pe tabloul principal, în schimb, veştile bune au venit de la o altă tricoloră, care obţine rezultate bune, de mulţi ani, în circuitul feminin de dublu.

La 32 de ani, Raluca Olaru (37 WTA la dublu) e cea mai bună jucătoare de dublu din România. În clasamentul mondial, doar Monica Niculescu (38 WTA la dublu) e aproape de ea. Apoi, a treia cea mai bună româncă, Irina Begu, se află abia pe locul 64 mondial, la dublu. Ele sunt şi singurele sportive tricolore care se regăsesc în Top 100 mondial.

Revenind la Olaru, aceasta a avut mai multe partenere, în ultimii ani, însă, indiferent cu cine a jucat, s-a menţinut la un nivel bun. Dovadă şi faptul că acum, la Moscova, se pregăteşte de a 24-a finală WTA la dublu din carieră. Bilanţul ei de până acum: 11 trofee câştigate, 12 finale pierdute.

La Kremlin Cup, Raluca face pereche, la fel ca în ultima perioadă, cu Nadiya Kichenok (Ucraina, 29 de ani, 36 WTA la dublu). Cele două au câştigat trei meciuri pe tabloul principal, în drumul lor spre ultimul act. Ce-i drept, în sferturi, au obţinut calificarea după ce adversarele lor s-au retras, înainte de partidă. 

Chiar şi aşa, rezultatul cuplului Olaru / Kichenok rămâne unul impresionant. Şi le-a asigurat deja un cec în valoare de 17.750 de dolari. Plus 305 puncte WTA în ierarhia de dublu.

Astăzi, potrivit programului anunţat de organizatori, cuplul Olaru / Kichenok va juca finala de la Kremlin Cup, nu înainte de ora 15.00. În ultimul act, perechea româno-ucraineană va întâlni dublul format din Jelena Ostapenko (31 WTA la dublu) şi Katerina Siniakova (4 WTA la dublu).

În acest an, Raluca şi Nadiya au mai avut trei finale WTA: au câştigat trofeul, pe hard, la Sankt Petersburg şi la Chicago şi l-au pierdut în ultimul act de la Bad Homburg pe iarbă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite