Man. City - Liverpool: Campioana câştigă Supercupa Angliei la penalty-uri. Pep Guardiola, sancţiune fără precendent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester City a câştigat, duminică, pentru a şasea oară Supercupa Angliei (Community Shield), impunându-se la loviturile de departajare în faţa echipei Liverpool

Partida s-a jucat pe stadionul „Wembley” din Londra şi , conforma regulamentului, nu a avut reprize de prelungiri.Sterling a deschis scorul pentru City în minutul 12, iar Matip a egalat pentru Liverpool în minutul 77.

Scorul a rămas neschimbat până la final şi s-a trecut la loviturile de departajare, unde Manchester City a câştigat cu 5-4. Pentru City au marcat Gundogan, Silva, Foden, Zincenko şi Jesus, iar pentru Liverpool Shaqiri, Lallana, Oxlade-Chamberlain şi Salah, în timp ce Wijnaldum a fost singurul care a ratat.

City este câştigătoarea titlului şi Cupei în sezonul 2018/2019, în timp ce Liverpool a încheiat Premier League pe locul doi.

Manchester City a mai câştigat Supercupa Angliei în 1937, 1968, 1972, 2012 şi 2018.

Guardiola a văzut cartonaşul galben

Antrenorul celor de la lui Manchester City, Pep Guardiola, a devenit primul tehnician din istoria fotbalului englez care a primit cartonaşul galben. Spanilul a fost avertizat pentru protestele la adrsesa arbitrajului avute ca urmare a unui duel dintre Joe Gomez (Liverpool) şi David Silva (Manchester City)

Mai multe schimbări ale regulamentului au fost aprobate în fotbalul din Anglia, printre care posibilatea arbitrilor de a sancţioan orice persoană care ocupă un loc pe banca tehnică a unei echipe, lucru care nu era nu era posibil până acum. Potrivit noilor reguli, 4 cartonaşe primite duc la excluderea persoanei respective de pe banca formaţiei, timp de un meci, 8 cartonaşe se transformă în 2 etape de suspendare, în timp ce 12 avertizmente duc la excluderea timp de 3 partide.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite