Manchester City a luat al patrulea titlu în Anglia. Costel Pantilimon a primit şi el medalie. Rivala United n-a prins Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantilimon e de trei ani la Manchester City
Pantilimon e de trei ani la Manchester City

Ultima etapă a campionatului Angliei n-a adus surpriza la care spera Liverpool, astfel că înfrângerea pe care au suferit-o “cormoranii” acasă cu Chelsea şi egalul din deplasare, de la Crystal Palace, s-au dovedit fatale pentru echipa din “Oraşul Beatlesilor”.

De ghinionul lui Liverpool a profitat Manchester City, care şi-a trecut în palmares al patrulea titlu de campionă din istorie. O istorie de 134 de ani, în care “cetăţenii” au fost primii doar în 1937, 1968, 2012 şi 2014. City a bătut acasă pe West Ham cu 2-0 (goluri Nasri şi Kompany), în vreme ce Liverpool a trecut de Newcastle, cu 2-1, goluri Agger şi Sturridge, din două pase ale lui Steven Gerrard. “Stevie G”a fost probabil cel mai nefericit om de pe teren, dacă ţinem cont că înfrângerea din meciul cu Chelsea, cea care a declanşat declinul lui Liverpool, a venit după o gafă de-a sa, el alunecând în faţa unui adversar scăpat singur spre poartă.
Dacă la nivelul lotului, cei mai mulţi dintre componenţii lui City au fost campioni şi în 2012 (minus Negredo, Navas, Demichelis, Fernandinho, Nastasici şi Jovetici), pentru antrenorul Manuel Pellegrini succesul reprezintă prima sa performanţă notabilă în Europa. Chilianul de 60 de ani s-a remarcat la Villareal, a antrenat pe Real Madrid şi Malaga, dar abia la City a câştigat primul său titlu de campion. O mai făcuse în America de Sud, în Argentina şi Ecuador, dar pe “Bătrânul Continent” n-a avut noroc de trofee.

Manuel Pellegrini este primul antrenor străin din istoria Premier League, care câştigă titlul 

În liga a doua engleză au retrogradat Norwich, Cardiff şi Fulham, iar la anul în Premier League vor juca Burnley, Leicester, plus învingătoarea din meciul de baraj.

Campionatul Angliei: 1. Manchester City 86 p, 2. Liverpool 84 p, 3.Chelsea 79 p. Manchester United, campioana sezonului trecut, n-a prins loc de Liga Europa, clasându-se pe poziţia a şaptea a clasamentului.

Cele mai multe titluri în Anglia le are Manchester United (20), urmată de Liverpool (18)

Pantilimon n-a primit medalie

Costel Pantilimon a contribuit şi el la titlul câştigat de City şi a primit medalia de campion al Angliei, datorită schimbării regulamentului din Albion, conform căruia jucătorii cu  peste 5 meciuri de-a lungul unui sezon de Premier League merită distincţia. Dacă în 2012 el n-a apărat niciun minut în campionat, “Panti” a fost titular în 7 meciuri din acest sezon, partide în care echipa sa a strâns 16 puncte din 21 posibile. Portarul român de 2,03 metri a fost pe teren la succesele memorabile ale lui Manchester City cu Tottenham (6-0), Norwich (7-0) sau Arsenal (6-3).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite