Campioana Angliei a rămas fără antrenor: Manchester United l-a demis pe David Moyes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Moyes şi-a încheiat înţelegerea cu Manchester United şi a pierdut postul de antrenor la gruparea engleză, unde activa de la începutul sezonului, după ce Alex Ferguson decisese să-şi încheie cariera.

Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al lui Manchester United, fără a fi precizate motive sau detalii: „Dorim să-i mulţumim pentru munca depusă, onesitatea şi integritatea de care a dat dovadă“. Între timp, echipa va fi pregătită de secundul-jucător Ryan Giggs, iar printre numele vehiculate pentru a prelua campioana Angliei se numără Louis van Gaal sau Jürgen Klopp. 

Acesta din urmă a dat deja răspunsul, pentru „The Guardian“: „Manchester United e un club minunat şi mă simt foarte bine cu fanii lui. Dar sunt dedicat Borussiei Dortmund şi înţelegerea mea nu poate fi întreruptă în acest moment“.
Î
n vârstă de 50 de ani, David Moyes a fost instalat pe banca tehnică a „diavolilor roşii“ la începutul acestei ediţii de campionat, după ce veteranul Alex Ferguson a decis să renunţe la antrenorat. Venirea sa de la Everton la gruparea de pe Old Trafford, pentru care semnase un contract valabil şase sezoane, a fost privită cu scepticism, fiind comparat cu predecesorul său, care avusese sub comandă formaţia timp de 26 de ani.

Moyes a bifat 51 de meciuri, în care nu a reuşit să găsească o formulă stabilă de echipă, atrăgând ironii şi critici asupra rezutatelor slabe comparativ cu istoria lui Manchester United. Printre nereuşitele echipei sub comanda scoţianului s-au numărat înfrângerea din Cupa Angliei în faţa lui Swansea, suferită chiar pe teren propriu, eliminarea din Cupa Ligii de către Sunderland, părăsirea Champions League în faza sferturilor de finală, unde a fost învinsă de Bayern München şi pierderea oricărei şanse la titlul în campionatul englez. Totuşi, singurul său trofeu din cariera de antrenor a fost câştigat alături de „diavolii roşii“, care au cucerit Supercupa în faţa celor de la Wigan. Manchester United ocupă locul şapte în Premier League, cu un bilanţ de 17 victorii, şase egaluri şi 11 înfrângeri şi riscă să rateze cupele europene în sezonul viitor, o premieră negativă după anul 1990.

Ştiri pe aceeaşi temă: 

Cum au ajuns Atletico şi Liverpool să conducă primele două campionate din Europa. Programul ultimelor etape

Bayern Munchen refuză acreditarea jurnaliştilor de la „Daily Mirror” şi „The Sun” pentru meciul retur cu Manchester United

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite