Manchester United a devenit primul club de fotbal evaluat la trei miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manchester United e lider în mai multe domenii
Manchester United e lider în mai multe domenii

Liderul din Premier League, Manchester United, este primul club de fotbal din lume care a fost evaluat la trei miliarde de dolari.

Manchester United a devenit prima echipă din lume a cărei valoare atinge colosals sumă de de trei miliarde de dolari, potrivit Forbes. Acţiunile clubul englez au fost oferite publicului încă din vara trecută pentru suma de 14$ pe bucată şi nu au făcut ravagii la început, dar în ultimele zile au explodat. Astfel, cei interesaţi pot cumpăra acum o acţiune cu 17$ bucata, îmbogăţind conturile familiei Glazer şi al legendarului investitor George Soros.

Ultima evaluare a clubului îl estimează la 3,3 miliarde de dolari, cea mai mare valoare de pe glob a unei echipe. „Diavolii roşii“ sunt urmaţi în acest clasament de echipa de fotbal american Dallas Cowboys, cotată la 2,1 miliarde de dolari. 

Investitorii United, interesaţi să preia Steaua

Potrivit declaraţiilor lui Viorel Păunescu, fost preşedinte al roş-albaştrilor, Steaua a fost la un pas de a ajunge pe mâna unor investitori celebri: „Prin 1999 sau 2000 au venit la Bucureşti nişte investitori care se aflau la Manchester United. Am discutat, erau interesaţi să devină acţionari la Steaua, să aducă o infuzie de 50 de milioane de dolari, însă totul s-a sistat în momentul în care au aflat că stadionul nu aparţine clubului şi că echipa nu dispune de o bază proprie“.

Finanţatorul Stelei a comentat afirmaţiile lui Păunescu: „Dacă preluau Steaua cei de la Manchester, atunci ar fi fost mai bine pentru echipă decât că am preluat-o eu. De ce? Pentru că ei deja ştiau ce trebuie făcut la un club de fotbal, doar veneau de la o mare echipă, plus că aveau putere financiară mult mai mare“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite