Manchester United şi-a găsit un nou tehnician. A antrenat Bayern, FC Barcelona şi Ajax, câştigând 20 de trofee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester United are un nou antrenor, după ce la începutul acestei săptămâni l-a demis pe David Moyes, urmaşul lui Alex Ferguson, care a rezistat doar 10 luni pe banca tehnică a „diavolilor roşii“.

David Moyes a fost dat uitării la doar câteva zile după ce oficialii lui Manchester United au decis să renunţe la serviciile tehnicianului scoţian. Dincolo de anunţarea lui Ryan Giggs ca manager interimar până în vară, echipa de pe Old Trafford va avea un antrenor nou începând cu următorul sezon, pe Louis van Gaal, notează ziarul olandez „Telegraaf“.

Tehnicianul în vârstă de 62 de ani şi-a dat acordul pentru noul său job vineri seară şi va avea la dispoziţie un buget de transferuri care depăşeşte 100 de milioane de lire sterline. Actualmente selecţioner al Olandei, funcţie pe care o ocupă din 2012, salariul acestuia va atinge suma de trei milioane de euro pe sezon.



Cifrele antrenorului Louis van Gaal

62 de ani;

4 echipe de club antrenate: Bayern München, AZ Alkmaar, FC Barcelona şi Ajax Amsterdam;

20 de trofee în cariera de tehnician: patru titluri în Olanda, două în Spania, unul în Germania, o Cupă KNVB (olandeză), două Cupe ale Regelui, trei Supercupe ale Olandei, o Cupă şi o Supercupă ale Germaniei, un trofeu Champions League, unul de Cupa UEFA, două Supercupe UEFA şi o Cupă Intercontinentală.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Campioana Angliei a rămas fără antrenor: Manchester United l-a demis pe David Moyes

Când şi-a demis ultima dată Manchester United un antrenor, Steaua lua Cupa Campionilor. Erorile lui David Moyes

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite