Mândria României: Radu Drăguşin a fost titular la Juventus! Cât a jucat şi cum a prins primul „11“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 24 de ore după ce Ciprian Tătăruşanu (34 de ani) a strălucit în poarta celor de la AC Milan, contribuind decisiv la calificarea echipei sale în sferturile Cupei Italiei, fotbalul românesc a mai avut un motiv de bucurie: puştiul Radu Drăguşin (18 ani) a prins primul „11“ al lui Juve, într-o partidă în care legendarul Cristiano Ronaldo a început pe bancă.

De mult nu s-a mai întâmplat ca România să aibă doi titulari la formaţii precum AC Milan şi Juventus, în zile succesive! Iar ceea ce au reuşit acum Tătăruşanu şi Drăguşin e cu atât mai important, cu cât ducem o lipsă cruntă a jucătorilor care să fie capabili de a evolua la nivel înalt.

Ce-i drept, în Italia, românii se descurcă ceva mai bine. Nu mai departe de săptămâna trecută, fundaşul Ştefan Radu (34 de ani) a intrat în istoria clubului Lazio Roma. Iar dacă Radu şi Tătăruşanu sunt pe final de carieră şi, oricum, au încheiat deja socotelile cu naţionala, în schimb, Radu Drăguşin e un fotbalist de mare viitor şi, dacă va continua la acest nivel, poate deveni un om de bază în defensiva României pentru următorii mulţi ani.

Deocamdată, tânărul fundaş pentru care Juventus a plătit 250.000 de euro celor de la Sport Regal Bucureşti a trăit o seară magică, în optimile Cupei Italiei. 

Într-o partidă de pe teren propriu, cu Genoa, românul a fost titularizat, în premieră, la Juventus! El a fost aşezat în centrul defensivei, alături de veteranul Chiellini (36 de ani). Şi s-a descurcat destul de bine, rămânând pe teren 120 de minute. 

Titularizarea lui Radu Drăguşin a venit în contextul în care antrenorul Andrea Pirlo a odihnit mai mulţi titulari, fotbalişti precum Cristiano Ronaldo, Bonucci, Danilo sau Rabiot începând meciul pe banca de rezerve.

Chiar şi aşa, performanţa lui Radu Drăguşin de a prinde primul „11“ într-o formaţie stelară ca Juventus rămâne una notabilă. Ea a venit după ce românul a mai jucat în două partide, în actuala stagiune. Mai întâi, a fost trimis pe teren din minutul 69, în Juventus - Dinamo Kiev (3-0), în etapa a 5-a a grupelor Ligii Campionilor. Iar apoi a fost introdus în minutul 90, în Genoa - Juventus (1-3), în etapa a 11-a din Serie A.

Revenind la partida de miercuri seară din cupă, după ce scorul a fost 2-2 în timpul regulamentar, Juventus s-a calificat în sferturi graţie golului înscris de Rafia, în minutul 104. 

Juventus - Genoa s-a terminat 3-2, iar torinezii vor întâlni fie Sassuolo, fie SPAL, în deplasare, la 26 ianuarie, în următoarea fază a competiţiei.

CITEŞTE ŞI:

Radu Drăguşin are Italia la picioare: Povestea superbă a puştiului care a debutat la Juventus

Tătăruşanu, eroul Milanului: Paradă de senzaţie şi o răsplată pe măsură în presa italiană VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite