Mândria Ucrainei: Zelenski, emoţionat de naţionala de fotbal! Urmează, duminică, un alt meci uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andriy Yarmolenko a deschis drumul Ucrainei spre victorie cu golul său de 1-0 în poarta Scoţiei
Andriy Yarmolenko a deschis drumul Ucrainei spre victorie cu golul său de 1-0 în poarta Scoţiei

În a 98-a zi de război, Ucraina a disputat prima partidă oficială după o pauză de 197 de zile. Mai precis, de la 16 noiembrie 2021 încoace. Atunci, învingea Bosnia, în deplasare, scor 2-0, în preliminariile Mondialului din 2022. De atunci însă, lumea s-a schimbat!

Ucraina are nişte soldaţi formidabili care apără ţara de invazia rusă, de aproape 100 de zile. Plus alţi soldaţi pe care s-a bazat acum, pe terenul de fotbal! Pentru că jucătorii convocaţi de selecţionerul Oleksandr Petrakov (64 de ani) s-au luptat admirabil, miercuri seară, în primul baraj de calificare pentru CM 2022 (21 noiembrie – 18 decembrie).

La Glasgow, Ucraina a învins Scoţia cu 3-1, într-o partidă amânată din luna martie. Urmează, duminică (ora 19.00, Digi Sport 1), barajul decisiv, Ţara Galilor – Ucraina, la Cardiff. Acest meci va stabili ultima naţională europeană care va merge la CM 2022.

Învingătoarea acestui ultim baraj va fi plastă în grupa B a turneului final, alături de Anglia, Iran şi SUA.

Ce a spus preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski?

*Sunt vremuri în care n-ai nevoie de multe cuvinte. Doar de mândrie. Vă mulţumesc, băieţi! Ai noştri au ieşit, au luptat, au perseverat, au învins. Pentru că sunt ucraineni.

Ce a spus selecţionerul Ucrainei, Oleksandr Petrakov?

*Victoria n-a fost pentru mine, nici pentru echipă, ci pentru Ucraina. Cei care luptă în tranşee sunt mereu în mintea noastră. Cei răniţi în spitale. Oamenii care suferă zi după zi. Pe ei vrem să-i facem mândri. Nu poţi realiza ce se întâmplă decât dacă trăieşti asta. Bărbaţi ucişi, femei violate...

*A fost un efort colectiv foarte bun. Au dat totul pentru oamenii pentru care joacă, ucraineni, pentru cei care îi urmăresc acasă.

*Am făcut un pas foarte mic spre obiectivul nostru (n.r. – calificarea pentru Cupa Mondială). Încă mai e Ţara Galilor în cale. Vom face totul pentru a-i face pe ucraineni mândri. Echipa mea şi cu mine suntem mândri că suntem ucraineni. De asemenea, vreau să profit de ocazie ca să mulţumesc pentru modul în care am fost trataţi de poporul scoţian, pentru ospitalitatea lor uimitoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite