Maradona, descris printr-o declaraţie superbă de Papa Francisc: A dezvăluit unde l-a cunoscut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Maradona, o vedetă uriaşă care ne-a părăsit în 2020
Diego Maradona, o vedetă uriaşă care ne-a părăsit în 2020

Născut în Argentina, Suveranul Pontif, în vârsta de 84 de ani, a fost mereu un iubitor al sportului, practicând chiar fotbalul, la un moment dat.

Diego Maradona s-a stins la 25 noiembrie, la 60 de ani, iar decesul său a fost printre cele mai negre momente din 2020. 

Niciodată parcă moartea unui fost mare fotbalist n-a provocat un şir de atât de puternic de reacţii şi, timp de câteva zile, inclusiv ştirile legate de pandemie au fost umbrite de cele despre moartea lui Diego. Acum, tragedia pierderii fostului internaţional argentinian a fost comentată şi de Papa Francisc, într-un interviu acordat de „Gazzetta dello Sport“ şi preluat de Digi Sport. Suveranul Pontif a fost întrebat despre „El Pibe D'Oro“, având în vedere că e argentinian şi că a jucat fotbal în copilărie. Papa Francisc a rămas şi acum un fan al fotbalului, fiind membru cotizant al clubului San Lorenzo din Argentina.

Ce a spus Papa Francisc?

*Nu eram printre cei mai buni (n.r. - jucători de fotbal). Eram ceea ce în Argentina se cheamă 'pata dura', adică jucam dur. Aşa că m-au pus să stau în poartă. Dar am învăţat multe ca portar, a fost o şcoală bună pentru mine

*L-am cunoscut pe Diego în timpul unui ”Meci pentru Pace”, în 2014. Îmi amintesc cu plăcere ce a făcut pentru fundaţia care are grijă de copii nevoiaşi din întreaga lume, Scholas Occurrentes. 

*Pe teren, Maradona a fost un poet. Un mare campion, care a bucurat milioane de oameni, atât din Argentina, cât şi de la Napoli. Era şi un om foarte fragil.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite