Maradona, dezvăluire cruntă despre viaţa sa: Declaraţiile argentinianului fac înconjurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendarul Diego Armando Maradona (59 de ani) a avut o viaţă tumultoasă şi, la un moment dat, medicii i-au tranmis, clar: dacă nu renunţi la droguri şi nu slăbeşti, vei muri!

Diego Maradona s-a lăsat de fotbal după sezonul 1997-1998, în tricoul echipei sale de suflet Boca Juniors. Un geniu al sportului-rege, „El Pibe D'Oro“ a rămas în prim-plan şi după ce şi-a agăţat ghetele în cui, iar asta, din păcate, de motive nedorite.

Maradona s-a îngrăşat, la un moment dat, foarte mult, fiind chiar obez. A ajuns aici din cauza unei alimentaţii nesănătoase, dar la problemele sale cu greutatea a contribuit şi consumul excesiv de alcool. Iar peste toate astea au existat mereu problemele cu drogurile care i-au măcinat şi cariera fotbalistică. Într-un interviu acordat pentru publicaţia spaniolă „Marca“, Maradona a recunoscut că, deşi a reuşit să mai ţină, cât de cât, sub control problema drogurilor, n-a scăpat niciodată de această dependenţă periculoasă.

Ce a spus Diego Maradona?

*Am fost dependent de droguri, sunt dependent de droguri şi voi fi. Pentru că dependentul de droguri nu e iertat pentru nimic.

*Am luat droguri o parte din cariera mea, dar niciodată nu le-am folosit pentru a-mi îmbunătăţi performanţele sportive. Cei care spun că poţi fi stimulat de cocaină nu ştiu nimic. Dacă iei cocaină ca să joci fotbal, nu poţi juca. Cocaina nu te ajută pe gazon.

*Am locuit 7 ani la Napoli. Am familie acolo, prieteni, oameni care mă iubesc şi pe care îi iubesc. Italia face parte din viaţa mea şi vreau să transmit un mesaj de susţinere. Mă bucur că toată lumea a realizat că trebuie să stea în casă, sper ca şi Argentina să ia măsuri la timp.

*Unii tratează în glumă situaţia, dar aici (n.r. - în Argentina) până în urmă cu câteva zile nimeni nu pomenea de pandemie, de coronavirus. Toată lumea se pupa, stadioanele erau pline. Acum, sperăm să trecem cu bine de această criză. E greu să educi o ţară întreagă în 15 minute. Totul se rezolvă cu educaţie, disciplină şi respect. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite