Maratonul Bucureşti se ţine, dar fără spectatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maratonul Bucureşti
Maratonul Bucureşti

Pe 30 şi 31 octombrie, în capitală va avea loc Maratonul Bucureşti, evenimentul aflat la ediţaia a 14-a propunând curse de 42 km, 21 km, 10 km, 5 km şi ştafetă.

Sâmbătă, de la ora 9.00, vor lua startul alergătorii de la cursa de 10 km iar de la ora 10.45, cei de la cursa de 5 km. Duminică, va fi un singur start, de la 8.30, pentru cursele 42 km, Ştafetă şi 21 km. La eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării şi care pot oferi dovada imunităţii după cum urmează:

- certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- certificat digital European COVID - Certificat de recuperare pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.

- aceştia vor face dovada înregistrării şi vor prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Centru de testare, în zona Sport Expo

În zona Sport Expo va fi pus la dispoziţie un centru de testare pentru alergătorii care vor veni să-şi ridice kiturile de participare sau să se înscrie la una dintre curse. Testarea este opţională şi gratuită pentru toţi participanţii şi va fi efectuată de către o clinică acreditată de Ministerul Sănătăţii. Persoanele care prezintă documentele medicale amintite mai sus vor primi o brăţară de acces pe baza căreia vor putea intra în sectoarele de START. Înlăturarea brățării este interzisă, iar o braţară nouă poate fi obţinută doar prin efectuarea unei noi înscrieri. „Într-o perioadă plină de provocări, ne bucurăm să putem fi din nou împreună. Suntem convinşi că tot împreună putem merge mai departe, asumându-ne cu responsabilitate grija faţă de noi şi de cei dragi", a declarat Valeria Răcilă van Groningen, preşedinta Bucharest RUNNING CLUB.

Maratonul Bucureşti este un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele Europene de Atletism (Munchen, 2022) şi Mondialele de Atletism (Oregon, 2022), precum şi pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergătorilor amatori, a cărui finală va avea loc în cadrul Maratonului de la Londra din 2022.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite