Sport

articolul anterior articolul urmator

Maratonul Bucureşti se ţine, dar fără spectatori

3
27 Oct 2021 14:35:30
Autor: Nicolae Ion
Maratonul Bucureşti
Maratonul Bucureşti

Pe 30 şi 31 octombrie, în capitală va avea loc Maratonul Bucureşti, evenimentul aflat la ediţaia a 14-a propunând curse de 42 km, 21 km, 10 km, 5 km şi ştafetă.

Sâmbătă, de la ora 9.00, vor lua startul alergătorii de la cursa de 10 km iar de la ora 10.45, cei de la cursa de 5 km. Duminică, va fi un singur start, de la 8.30, pentru cursele 42 km, Ştafetă şi 21 km. La eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării şi care pot oferi dovada imunităţii după cum urmează:

- certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- certificat digital European COVID - Certificat de recuperare pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.

- aceştia vor face dovada înregistrării şi vor prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Centru de testare, în zona Sport Expo

În zona Sport Expo va fi pus la dispoziţie un centru de testare pentru alergătorii care vor veni să-şi ridice kiturile de participare sau să se înscrie la una dintre curse. Testarea este opţională şi gratuită pentru toţi participanţii şi va fi efectuată de către o clinică acreditată de Ministerul Sănătăţii. Persoanele care prezintă documentele medicale amintite mai sus vor primi o brăţară de acces pe baza căreia vor putea intra în sectoarele de START. Înlăturarea brățării este interzisă, iar o braţară nouă poate fi obţinută doar prin efectuarea unei noi înscrieri. „Într-o perioadă plină de provocări, ne bucurăm să putem fi din nou împreună. Suntem convinşi că tot împreună putem merge mai departe, asumându-ne cu responsabilitate grija faţă de noi şi de cei dragi", a declarat Valeria Răcilă van Groningen, preşedinta Bucharest RUNNING CLUB.

Maratonul Bucureşti este un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele Europene de Atletism (Munchen, 2022) şi Mondialele de Atletism (Oregon, 2022), precum şi pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergătorilor amatori, a cărui finală va avea loc în cadrul Maratonului de la Londra din 2022.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
27.10.2021, 16:10:42

Care este distanța minimă ce trebuie păstrată între concurenți ??? Numărul lor .. este ca în cazul protestelor .. max. 100 ??

+1 (1 vot)
Grumpy Lemmy
27.10.2021, 17:05:51

La anul se va desfășura pe X-box. Cu mască, certificat și dezlegare de la Greta.

-7 (7 voturi)
laur laur
27.10.2021, 23:29:58

Ati luat-o razna. Vaccinati sau nu oamenii pot fi infectati si pot transmite virusul ; de aceea masurile de distantare si portul mastii obligatoriu . Deci in parc n-ai voie sa alergi (fara masca) , decat alaturi de cei din casa, dar la maraton pot fi peste 10.000 de oameni care vor alerga fara masca si se vor imbulzi unul in altul cel putin pe primii 4-5 km deci cca 20-30 de minute. In tara in care totul este interpretat si se pot aduna 5000 de oameni umar la umar in conditiile de scenariu rosu de ce nu s-ar tine si un maraton cu 10.000 de oameni ffara masca in scenariu mov si un "lockdown romanesc" . Nici macar nu au acoperire legala . Iata: Regulament Anexa 2 la Ordin MS/MTS 535/1505/2021; C.3.b''În timpul competiției, dacă regulile probei presupun formarea de grupuri (de exemplu, startul într-o competiție de atletism), acestea nu pot depăși pragul maxim stabilit de legislația în vigoare pentru grupurile de persoane care pot practica activități recreative și sportive în aer liber.'' . ( Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020) ...."Exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise sunt și persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc."

+7 (7 voturi)
Modifică Setările