Articol publicitar

Maratonul Olteniei îşi deschide porţile pentru a 9-a ediţie, în Ţinutul Învingătorilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
xz

Cel mai aşteptat eveniment sportiv din inima Olteniei va avea loc anul acesta la finalul lunii august. Cursele de alergare şi de MTB (mountain bike) pe traseele deja consacrate din Râmnicu Vâlcea sunt deja sold out pentru 28 şi 29 august, însă vestea bună este că anul acesta formatul mixt al evenimentului permite şi participarea la cursele virtuale.

Astfel, iubitorii de mişcare în aer liber pot concura de oriunde din ţară şi pot dărui #energiepentrubine comunităţii, taxele de participare fiind dublate şi donate de CEZ România către 3 cauze sociale.

Fii şi tu Învingător şi înscrie-te la https://maratonulolteniei.ro/inscriere/cursevirtuale/

Cursele virtuale disponibile sunt:

  • Curse MTB Cross Country cu două variante de traseu: scurt (22 km) şi lung (33 km)
  • Cursa Trail Run cu două variante de traseu: scurt (12 km) şi lung (22 km)
  • Cursa dedicată persoanelor în scaun rulant (12 km) – inclusă în competiţiile Maratonului Olteniei pentru al doilea an consecutiv

Cursele pot fi derulate oriunde, în perioada 10 – 29.08.2021, cu respectarea distanţelor stabilite şi cu obligaţia de a transmite dovada realizării curselor până pe 30 august 2021.

xz

Învingători prin fapte bune

În 2021, continuăm tradiţia, iar Ţinutul Maratonului se transformă în Ţinutul Învingătorilor.  

„Ultimul an ne-a demonstrat că orice perioadă de grea încercare este şi un prilej de a găsi noi resurse de bine. În 2020 Maratonul Olteniei a continuat ca Maraton Virtual. Am fost cu toţii martorii unei mobilizări exemplare, în care şi mai mulţi iubitori de sport au dorit să ne fie alături pentru a împărtăşi #enegiepentrubine. În 2021, Maratonul Olteniei devine un Ţinut al Învingătorilor în care ne vom bucura de sporturile nostre preferate şi vom dărui multă #energiepentrubine comunităţii locale. Fiţi şi voi, Învingători!.” – Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Cauzele sociale susţinute de Maratonul Olteniei 2021 şi concurenţii săi sunt:

  • Fundaţia Alex Tache, pentru construirea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonaţi, în comuna Galicea, judeţul Vâlcea. Diferenţa dintre acest proiect şi celelalte case tip familial este că Alex vrea să locuiască împreună cu familia, alături de copii şi să le ofere căldura şi iubirea unui cămin adevărat
  • Secţia de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea în care anual se nasc peste 2000 de copii are nevoie de aparatură modernă. În medie, 200 dintre aceşti bebeluşi sunt născuţi prematur sau cu probleme medicale şi au nevoie de îngrijire de specialitate.
  • Fundaţia World Vision România oferă burse tinerilor din mediile vulnerabile şi le oferă acestora şansa de a nu abandona şcoala pe perioada liceului. Peste 170 de copii din judeţul Vâlcea au nevoie de acest ajutor pentru a avea în continuare acces la educaţie.

Şi cei mici pot fi Învingători la concursul dedicat de desen!

Copiii cu vârste între 6 şi 14 ani, din judeţul Vâlcea, au şansa de a-şi dovedi creativitatea într-o cursă „specială”. Pentru micii Învingători din Ţinutul Maratonului, organizatorii au lansat o competiţie de desene cu teme sportive. Fiecare copil talentat care va reuşi să convingă juriul că poate îmbina creativitatea cu pasiunea pentru sport, dar şi cu viziunea despre conceptul învingătorului, poate câştiga unul dintre cele 9 premii a câte 100 de euro şi un tur ghidat alături de un istoric pe urmele marilor sportivi din Râmnicu Vâlcea. Desenele pot fi trimise până pe 13 august, pe adresa maratonulolteniei@cez.ro iar regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://maratonulolteniei.ro/regulament-concurs-de-desene/

Aflaţi toate noutăţile şi surprizele pregătite de organizatori descărcând aplicaţia dedicată Maratonului Olteniei, accesibilă din Google Play - http://bit.ly/2MD9S2B sau App Store - https://apple.co/2M0FQq4,pe site-ul evenimentului https://maratonulolteniei.ro/ ori pe pagina de Facebook

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite