Marcel Puşcaş, discurs virulent la radio: „Suntem prostiţi! Încurajez lumea să iasă pe străzi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul preşedinte al clubului FC U Craiova, patronat de Adrian Mititelu, şi fost candidat la alegerile Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Marcel Puşcaş a criticat dur măsurile restrictive adoptate în ţară.

România a adoptat modelul chinez, implementat în mai toată Europa, în lupta cu COVID-19. Concret, prin cele şapte Ordonanţe Militare de până acum, au fost introduse, gradual, măsuri tot mai dure, prin care oamenii au fost îndemnaţi să stea în case, în timp ce românilor din Diaspora li s-a cerut, aproape cu disperare, să nu revină în ţară, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Doar că, la fel ca peste tot în lume, aceste măsuri au şi contestatari. Iar aceştia vorbesc, tot mai apăsat, despre efectele devastatoare ale acestei strategii, în primul rând, asupra economiei. Din păcate, cifrele susţin această idee, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Pe lângă distrugerea economiei, COVID-19 a creat în România şi o altă problemă care, în alte ţări, nu există la acest nivel. Vorbim despre isteria care se vede cel mai bine la buletinele informative ale posturilor TV, unde accentul se pune, în primul rând, pe numărul morţilor. 

Indignat, fostul fotbalist, Marcel Puşcaş, a avut o intervenţie dură, astăzi, la Radio Sport 1, la emisiunea moderată de Gabi Safta.

Ce a spus Marcel Puşcaş?

*Sunt sunat în această perioadă de oameni din străinătate. Nicăieri nu e ca la noi, nicăieri nu e panica asta. În Praga, lumea e pe străzi. Am vorbit azi în Germania, oamenii pot ieşi fără declaraţie oriunde şi oricând. Lumea poate să circule pe stradă. 

*Sunt unele declaraţii de doi lei, prost concepute şi prost gândite. (...) Statul olandez încurajează oamenii să se îmbolnăvească de COVID-19. Doar aşa poţi să-ţi măreşti imunitatea. Dacă vei căpăta acest virus, vei deveni mai rezistent. Oamenii care mor de aceată boală sunt deja bolnavi. Că vine sau nu vine acest virus, ei tot vor muri. Nu înţeleg de unde atâta panică, probabil că se doreşte această panică. 

*Eu încurajez lumea să iasă. Nu poţi să stai să tâmpeşti în casă. A murit Paul Goma, dar el avea probleme cu plămânii. A murit Lorenzo Sanz, fostul preşedinte de la Real Madrid, dar era bolnav. Anual, mor în lume jumătate de milion de oameni din cauza gripei sezoniere.

*Dacă spui ceva, intri în zona conspiraţiei şi ajungi persoana non-grata. Nu se poate să nu câştige cineva material de pe urma acestei panici mondiale. Dacă nu terminăm cu această prosteală...noi suntem prostiţi. Spiritul de turmă primează în România. Recomand tuturor sportivilor să iasă din casă!

*Mesajul meu pentru sportivi e simplu.  Ieşiţi din casă. Antrenaţi-vă!  Am vazut o atletă româncă în Portugalia cum se pregătea pe plajă, fără restricţii. Faceţi la fel.  Ieşiţi şi pregătiţi-vă afară, în aer liber. Unde puteţi, Pe străzi, în jurul blocului, dar nu mai staţi să vă pregătiţi în casă, pe 3 metri pătraţi. Tâmpim cu toţii aşa. Chiar le recomand să asculte sfatul meu. Unde puteţi, ieşiţi şi faceţi mişcare.

CITEŞTE ŞI:

Boloni, discurs tăios: „Democraţia devenise anarhie! Pe viitor, nu vom mai spune mi se rupe!“

Pandemie fără isterie: Cum se derulează viaţa oamenilor în Cehia. „Străzile sunt pline“

Portugalia, raiul de pe pământ în vremea coronavirusului pentru o româncă: „Sunt o norocoasă“

Coronavirus nu înseamnă sfârşitul lumii: Povestea românului care refuză spitalizarea. „De ce să merg?“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite