Marea Britanie: pandemia, prilej pentru a reînnoda tradiţia după 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia de coronavirus este pe cale să reînvie după 18 ani Campionatele Naţionale de Tenis în Marea Britanie. Forul guvernator al sportului-alb din Regat doreşte să profite de lipsa competiţiilor la nivel internaţional pentru a reîmprospăta calendarul competiţional intern.

Marea Britanie şi-a făcut un calcul la sânge şi, în 2002, a decis să suspende tradiţionalul The National Championships, pentru că cei mai buni jucători de tenis din ATP şi WTA nu îşi mai încărcau calendarul competiţional şi cu un astfel de eveniment, fără miză în ceea ce priveşte punctele în clasamentele mondiale. Financiar, competiţia nu renta şi nu reuşea să atragă public, într-o ţară care trăieşte prin Wimbledon şi alte turnee profesioniste de elită. Obiectiv vorbind, Campionatele Naţionale au o soartă similară, zbătându-se în semi-anonimat, şi în ţări care nu au privilegiul de a organiza turnee de prim rang (să ne gândim că în România, campionii naţionali din 2019 sunt Andreea Mitu şi Dan Alexandru Tomescu, 21 ani, cu locul 744 ATP - cea mai bună clasare a carierei, în 2020).

COVID-19 schimbă însă datele, radical. Tenisul este văzut în prezent ca unul dintre ultimele sporturi care vor putea relua competiţia, având în vedere volumul uriaş de călătorii necesare pentru existenţa sa (jucătorul francez Gilles Simon calculase că, dacă jucătorilor li se impun 14 zile de carantină strictă în casă în fiecare ţară vizitată, adunând zilele strict necesare pentru reluarea antrenamentelor, s-ar mai putea disputa turnee doar la interval de o lună şi jumătate, potrivit cel puţin până pe 31 iulie, nu vor exista turnee sub egida ITF, ATP şi WTA.

De aceea, LTA a anunţat, potrivit BBC, că în cursul acestui an va avea loc o primă ediţie a Campionatelor Naţionale de Tenis din 2002 încoace, la o dată ce rămâne a fi stabilită. Ultimii câştigători ai titlului naţional în Marea Britanie sunt Anne Keothavong şi Alex Bogdanovic, în prezent căpitani-nejucători ai echipelor de Fed Cup şi Cupa Davis ai Marii Britanii.

Ce ar urma să vadă fanii tenisului, concret? Posibile meciuri dintre Andy Murray şi membrii Top 50, Dan Evans şi Kyle Edmund - la masculin, plus dueluri între Johanna Konta, Heather Watson şi Katie Boulter - la feminin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite