Marele Novak Djokovici, aşteptat în România: Ministrul Sporturilor a anunţat detaliile acţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Sârbul de 34 de ani, pe cale să devină cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor, poate reveni la Bucureşti, un oraş special pentru cariera sa stelară.

Probabil că puţini îşi amintesc acum, dar uriaşul Novak Djokovici (1 ATP) a obţinut prima sa victorie pe tabloul principal al unui turneu ATP, la Bucharest Open 2004!

Atunci, beneficiar al unui wild-card şi aflat pe locul 272 ATP, Nole l-a învins pe Arnaud Clement, scor 2-6, 6-4, 6-4. Djokovici a fost atunci aproape de încă un succes mare, în optimi, însă a cedat în faţa lui David Ferrer, locul 54 în lume pe atunci, după un meci sufocant: 6-4, 4-6, 4-6.

De atunci, de la acea prezenţă a lui Djokovici la Bucureşti, au trecut 17 ani. Perioadă în care sârbul a devenit o legendă vie a sportului, cu 20 de trofee de Grand Slam în palmares. Cu încă un succes, Novak va deveni cel mai bun la acest capitol din toată istoria tenisului masculin!

Până atunci, sunt şanse să-l revedem pe Djokovici, la Bucureşti, în cadrul unei acţiuni caritabile. Potrivit Telekom Sport, anunţul a fost făcut, astăzi, de ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

„E o idee pe care vreau să o duc la bun sfârşit. Voi face toate demersurile necesare pentru ca Djokovici să vină la noi în ţară, iar acum vreau să găsim cea mai bună cale de a comunica şi de a lua legătura cu stafful lui tehnic. E jucătorul meu preferat de tenis, purtăm chiar şi acelaşi nume (n.r. - Novak), dar, dincolo de toate aceste aspecte, cel mai important e să suţinem acest program caritabil“, a declarat Eduard Novak.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite