Marele Rivaldo a comentat numirea lui Lucescu la Dinamo Kiev: Comparaţie surprinzătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rivaldo urmăreşte fotbalul românesc cu atenţie, în condiţiile în care fiul său, Rivaldinho joacă la Viitorul
Rivaldo urmăreşte fotbalul românesc cu atenţie, în condiţiile în care fiul său, Rivaldinho joacă la Viitorul

Faptul că tehnicianul de 75 de ani a preluat vicecampioana Ucrainei, după ce a pregătit marea rivală Şahtior Doneţk, a fost, fără îndoială, surpriza verii în fotbalul românesc.

Ambasadorul Betfair Rivaldo rămâne conectat la subiectele momentului din fotbalul românesc şi analizează situaţia creată de instalarea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev şi spune că tehnicianul român poate iniţia o nouă eră la clubul din capitala Ucrainei.

Tensiunile create de numirea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, marea rivală a Şahtar Doneţk, au reprezentat un subiect de interes pentru presa internaţională în ultima săptămână. Fostul campion mondial Rivaldo a comentat pentru Betfair instalarea tehnicianului român la echipa din capitala Ucrainei, comparând mutarea cu transferul lui Figo de la FC Barcelona la Real Madrid în 2000.

„Eu consider că un jucător sau antrenor profesionist nu ar trebui să refuze niciodată propuneri interesante, dar, bineînţeles, sunt şi cazuri speciale. Au existat de-a lungul timpului transferuri controversate, cum a fost cel al lui Luis Figo, şi cred că şi eu aş fi păţit la fel dacă aş fi trecut direct de la FC Barcelona la Real Madrid”, a declarat Rivaldo, care se afla în lotul Barcelonei când mijlocaşul portughez a devenit primul transfer “galactic” al celor de la Real Madrid.

“E adevărat, există situaţii în care asemenea mutări par imposibile. Jucători legendari, crescuţi de un anumit club, cum ar fi Pique, Puyol sau Guardiola nu ar juca sau antrena niciodată la Real Madrid. La fel şi invers, cu legende ca Iker Casillas sau Raul Gonzalez. Eu am avut ocazia să joc pentru trei cluburi din Sao Paulo şi am simţit că mutările au generat şi resentimente, ceea ce e de înţeles, dar un profesionist trebuie să ia în considerare ce este cel mai bine pentru cariera lui”, mai spune ambasadorul Betfair.

Rivaldo este însă încrezător în noua etapă a carierei lui Mircea Lucescu. “Lucescu poate iniţia o nouă eră la Dinamo Kiev, inclusiv aducând jucători brazilieni, aşa cum a procedat cu mare succes la Şahtar Doneţk. Mă gândesc la jucători precum Luan (n.e. - Corinthians) sau Everton Cebolinha (n.e. – Gremio Porto Alegre), care ar fi transferuri excelente, deşi nu sunt sigur că s-ar adapta foarte uşor la iarna din Ucraina sau la un nou sistem de joc”, a încheiat Rivaldo.

“Neymar poate fi următorul Balon de Aur”

Fostul jucător al Barcelonei a comentat şi situaţia actuală a lui Neymar, considerând că atitudinea brazilianului este secretul reuşitelor sale din ultima perioadă: ”Cred că s-a hotărât să se concentreze cu adevărat asupra fotbalului şi să lase restul la o parte. Cariera lui a mers pe repede înainte, a ajuns la 28 ani şi a simţit că a venit momentul să fie iar acel jucător care poate emite pretenţii la un Balon de Aur, poate două, chiar trei!”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite