Marginalizat pentru că a criticat Steaua. Costin Ştucan a pierdut postul de moderator al unei emisiuni sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Radu Banciu, Mihai Mironică, Daniel Conţescu şi Octavian Cojocaru, Costin Ştucan este cel mai nou nume pe lista celor „executaţi“ din motive care indică intervenţia lui Gigi Becali.

Oficialii Stelei au decis vineri blocarea acreditărilor către trustul Pro, ca urmare a unui conflict care a pornit de la emisiuniea realizată de Costin Ştucan la sport.ro, în care moderatorul nu se ferea să critice acţiunile conducerii clubului. 

Ulterior, s-a revenit asupra deciziei, astfel încât sport.ro şi ProTV au fost anunţate că vor avea acces în continuare la meciurile roş-albaştrilor, singura rămasă cu interdicţie fiind redacţia ProSport. Păgubitul acestei situaţii a fost Ştucan, care şi-a pierdut emisiunea prezentată la postul de televiziune nişat. 

Eliminat pentru că a deranjat Steaua

Jurnalistul era recunoscut pentru francheţea cu care trata subiectele despre Steaua, însă ceea ce a indignat conducerea clubului a fost prezentarea filmuleţului din meciul cu Chelsea, în care finanţatorul echipei roş-albastre îi ordona lui Laurenţiu Reghecampf schimbarea unui jucător, informaţia fiind transmisă prin Valeriu Argăseală, Marius Ianuli şi Mihai Stoica.

În aceeaşi zi în care a apărut anunţul care informa trustul Pro în legătura cu interdicţia la meciurile Stelei, managerul echipei nota pe contul său de Facebook un comentariu răutăcios la adresa lui Ştucan, pe care îl ironiza. Decizia de a ridica interdicţia acreditărilor pentru ProTV şi sport.ro a venit după ce Ştucan a fost înlăturat de la al doilea post de televiziune. Felix Drăghici, şeful departamentului de sport din trustul Pro, a declarat potrivit GSP schimbarea survenită conflictului: „Ştucane, nu vei mai modera emisiunea timp de 30 de zile. Apoi vom mai vedea“. Fostul moderator a tratat cu diplomaţie subiectul, spunând că nu mai are ce comenta pe marginea celor întâmplate.

Ştucan, ameninţat şi de Dumitru Dragomir

Jurnalistul sportiv nu întâmpină pentru prima dată probleme de acest gen. În anul 2009, pe vremea când realiza o emisiune la GSP TV în colaborare cu Decebal Rădulescu, l-a deranjat prin comentariile sale pe Dumitru Dragomir. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a ameninţat postul care deţinea drepturile TV din Liga I că va face programările meciurilor din primul eşalon românesc astfel încât GSP să iasă în dezavantaj. În urma acestor lucruri, trustul a decis încetarea colaborării cu Rădulescu, iar Ştucan a decis să-şi dea demisia. 

Presiuni către jurnaliştii sportivi care criticau conducerea echipei din Ghencea

De-a lungul timpului, îndepărtarea mai multor jurnalişti sportivi din circuit a fost asociată cu intervenţia lui Gigi Becali. Emisiunea „Pe bune“, realizată de Mihai Mironică şi Radu Banciu pe sport.ro în urmă cu doi ani, conţinea frecvent subiecte ironice la adresa finanţatorului Stelei. Clubul a anunţat atunci interzicerea ProTV şi sport.ro la toate acţiunile echipei, însă a revenit asupra deciziei după ce emisiunea în cauză a fost scoasă din grilă.

La începutul acestui an, doi ziarişti de la Evenimentul Zilei, Daniel Conţescu şi Octavian Cojocaru, au demisionat de la publicaţia la care activau de ani de zile, motivul făcând referire la faptul că aceştia au refuzat să-l protejeze pe Gigi Becali într-un articol pe care l-au realizat cu ocazia împlinirii a 10 ani de când patronul Stelei a preluat clubul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite