Mário de la termopane. Povestea jucătorului străin pe care Daum îl vrea cu orice preţ la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Multe naţiuni naturalizează jucători. Îl vedem la Germania pe Boateng care nu arată ca un neamţ obişnuit, la fel avem jucători polonezi. Sunt multe ţări care apelează la jucători care au legături strânse cu acea ţară. Naturalizarea unor jucători este una dintre posibilităţile pe care le voi lua în considerare”, susţine Christoph Daum, noul selecţioner al României.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat la finalul Supercupei României, că în această săptămână vor fi depuse toate actele pentru naturalizarea jucătorului portughez al echipei CFR Cluj, Mário Jorge Malino Paulino (30 de ani), zis Camora. Acesta va deveni al doilea fotbalist naturalizat care va fi susceptibil de a juca pentru echipa naţională a României, după brazilianul Astrei Giurgiu, William De Amorim (25 de ani), care a primit cetăţenia română la 27 mai. 

„După depunerea actelor, Camora intră într-o procedură care, în mod normal, am putea să o estimăm la 45-60 de zile, depinde de autorităţi”, a precizat Burleanu. Chiar şi noul selecţioner Cristoph Daum a lăsat să se înţeleagă faptul că fundaşul stânga portughez este în vederile sale, mai ales că acest post este unul deficitar în acest moment, în condiţiile în care titularul din ultimii 14 ani, Răzvan Raţ, are deja 35 de ani. Camora a ajuns la Cluj în mai 2011, iar în acest moment este ultimul supravieţuitor al echipei care juca în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2012-2013. Într-un interviu pentru „Cluj Sport”, Camora a dezvăluit câteva amănunte inedite din trecutul său. 

Dădea 35 de goluri pe sezon la juniori

„Până la 18 ani am jucat numai în oraşul meu, Samora Correia. Am lucrat de la 16 ani, la o firmă de termopane. De la 8.00 până la  17.30 şi după aceea mergeam să fac antrenament, la 19.30. Ajungeam acasă la 22.00 şi a doua zi o luam de la capăt.  Am stat la liceu până la 16 ani, cât era obligatoriu, după care am început să muncesc, am vrut să îmi ajut familia. Eram doar eu cu mama, ceilalţi fraţi erau deja la casele lor. Am un respect pentru toată lumea care lucrează”, a povestit Camora, care juca pe atunci mult mai ofensiv: „La juniori  aveam cam o medie de 35 de goluri pe sezon. Cel mai mult mi-a plăcut Rivaldo. Jucam extremă stânga”.

Rusul Saritov va apăra culorile României la Rio

Dacă la fotbal prezenţa unui fotbalist străin naturalizat în echipa naţională ar fi o premieră, în alte sporturi de echipă, precum rugby sau hochei acest lucru s-a întâmplat deja de câţiva ani. Mai mult decât atât, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din delegaţia românească va face parte şi rusul Albert Saritov (lupte libere), primul sportiv naturalizat care va reprezenta România într-o asemenea competiţie. Luptătorul de origine cecenă, în vârstă de 31 de ani, a mai reprezentat  Federaţia Rusă la Campionatul Mondial din 2011, de la Istanbul, când a şi câştigat o medalie de bronz la categoria 84 kilograme. Oficialul federaţiei îşi pune mari speranţe la Jocurile Olimpice în luptătorul naturalizat recent, Albert Saritov (categoria 97 kg, stilul liber). „Saritov este un mare, mare câştig pentru România. La Istanbul, în turneul preolimpic, nu a stat la discuţie cu niciun adversar, practic a luat puncte când a dorit. Sunt convins că va câştiga o medalie la Jocurile Olimpice”, a afirmat preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite