Marius Urzică se revoltă. A fost lăsat acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Urzică
Marius Urzică

Nu toţi sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Londra vor fi însoţiţi de antrenorii cu care se pregătesc în mod curent.

La atletism, de pildă, cei 17 performeri vor fi asistaţi de trei tehnicieni. Şi atleţii, de bine, de rău, s-au împăcat cu această situaţie. La lotul masculin de gimnastică, în schimb, a apărut o situaţie conflictuală după ce Marius Urzică a aflat că nu face parte din staff-ul tehnic. „N-am fost nici la Europene. Şi am trecut peste. Acum am aflat că am fost lăsat acasă şi pentru Jocurile Olimpice. Şi nu mi se pare normal. Am un nume, o carieră în spate şi, în plus, ca antrenor mi-am făcut treaba", a declarat cu mâhnire acesta.

Elev al lui Urzică, Flavius Koczi, principalul pretendent la medalii dintre gimnaştii români, n-a dorit să comenteze situaţia. Antrenorul său, în schimb, a explicat că ar fi fost nevoie de el, în concurs, să-i dea un sfat, să-i aşeze saltelele pentru aterizare. „Voi merge la Londra, însă doar ca spectator. Nu mă încântă însă acest statut".

Preşedinte al clubului Dinamo, la care activează Marius Urzică, Elisabeta Lipă a recunoscut că situaţia e complicată, însă n-a dorit să se pronunţe. „Şi eu sunt preşedinte la Federaţia Română de Canotaj şi nu m-am băgat peste antrenorul principal al lotului. Cred că la fel s-a procedat şi la gimnastică". Decizia neincluderii lui Marius Urzică în corpul tehnic a fost luată de Ioan Suciu, fostul său coleg de lot, actualmente antrenoor coordonator al echipei masculine de gimnastică.

În vîrstă de 36 de ani, Marius Urzică a cucerit medalii la toate competiţiile majore. În 2000, la Sydney, a devenit campion olimpic la cal, el cucerind alte două medalii de argint şi una de bronz la cea mai importantă competiţie polisportivă din câte se organizează, De asemenea, a fost triplu campion mondial şi european. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite