„Martingale“, o metodă pentru matematicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă învaţă cum să pariaţi în diverse sisteme de joc propuse de agenţiile de profil. Inventată încă din secolul al XVIII-lea, această metodă a fost gândită pentru pariurile simplu, cu şansă 50%, cum ar fi aruncarea cu banul.

La origine, strategia consta în alegerea unei feţe, cap sau pajură, şi dublarea mizei după fiecare pierdere, astfel încât în momentul primului câştig se recuperează pierderea iniţială plus un profit.

În prezent, metoda este folosită foarte des de cei care merg la cazinouri (unele cazinouri au interzis chiar acest tip de pariu), dar poate fi aplicată cu succes şi în cazul pariurilor la fotbal. Spre exemplu, se poate alege o echipă la întâmplare din Liga I şi se mizează că va face egal în etapa următoare. În caz că ai pierdut pariul iniţial, suma pariată se dublează în runda următoare şi algoritmul continuă până când formaţia aleasă bifează primul egal al sezonului.

Trebuie să ai un fond mare de rezervă

De obicei cotele la egal sunt peste 3.00, deci ai deja un avantaj faţă de cota de 2/1 cât era în cazul aruncării cu banul din secolul al XVIII-lea. Ideea de bază este să analizezi atent detaliile statistice care se repetă în cazul unei echipe. Spre exemplu, în Serie B din Italia frecevenţa egalurilor este ridicată, multe dintre formaţii ajungând să aibă mai multe remize într-un sezon decât numărul victoriilor şi al înfrângerilor.

Mulţi laudă această metodă, dar există şi unii care susţin că prezintă un risc mare dacă cel care pariază nu dispune de un fond de rezervă mai mare, care să acopere o eventuală serie de 5-6 pariuri necâştigătoare, pentru că miza se dublează după fiecare pariu. Mai mult, unele case de pariuri au un plafon maxim de pariere şi ai nevoie de acordul bookmakerilor pentru a miza sume mari pe un singur eveniment.

Eficienţă la pariurile live

Există şi variante derivate din „metoda Martingale", dublarea sumei fiind înlocuită cu triplarea (ordinul de înmulţire este nelimitat) sumei de pariere în cazul unui pariu iniţial pierdut. Pentru cei care vor câştiguri rapide, metoda Martingale este foarte atractivă în cazul pariurilor live (cine are lovitura de începere, număr par sau impar de goluri şi în general orice gen de pariu cu şansă 50%).

Exemplu pentru pariu cu cota 2/1 şi dublarea mizei

- Primul pariu cu miza 10 lei - pierdut
- Al doilea pariu cu miza 20 de lei - pierdut
- Al treilea pariu cu miza 40 de lei - pierdut
- Al patrulea pariu cu miza 80 de lei - câştigat
- Bani pariaţi anterior 10 + 20 + 40 = 70 lei. Profit: 80 lei - 70 lei=10 lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite