Mărturii uluitoare! Penescu îl trimitea pe „Moş Crăciun“ în vizită la arbitri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Penescu
Cornel Penescu

O nouă înfăţişare în cazul „Mită pentru arbitri" a avut loc astăzi. Mihai Ianovschi, fost arbitru şi angajat la centrul de copii şi juniori al clubului FC Argeş a venit cu o serie de dezvăluiri incredibile despre fostul său şef, Cornel Penescu.

Ianovschi a povestit cu lux de amănunte traseul prin care fostul patron al clubului FC Argeș, Cornel Penescu, lua legătura cu diverși centrali, prin intermediul oamenilor săi de încredere în frunte cu Liviu Făcăleață.

„Domnul Penescu m-a întrebat o dată cu ce arbitri se poate vorbi pentru meciurile lui FC Argeș și dacă pot să-i pun în legătură cu Liviu Făcăleață. Am discutat imediat cu mai mulți centrali. Am vorbit cu Corpodean, Martiș, Bogaciu și Serea", și-a început Ianovschi mărturia șocantă.

Bogaciu ar fi luat 5.000 de dolari

Apoi, Ianovschi, de față cu fostul său șef, Cornel Penescu, a dezvăluit un caz concret în care un central a fost înștiințat despre un meci în care ar fi urmat să-i avantajeze pe cei de la FC Argeș.

„Bogaciu cu care eram în relații foarte bune, având în vedere că fusesem și la nunta lui, a venit la mine acasă înainte de un Craiova - FC Argeș. Bogaciu fusese delegat la meci și tocmai de aceea l-am chemat la mine acasă. I-am zis că o să vină și Făcăleață. Oricum, ei se cunoșteau și înainte de a se întâlni la mine acasă", a dezvăluit Ianovschi.

Partida la care martorul DNA a făcut referire s-a
încheiat cu scorul de 1-1 și, potrivit anchetatorilor, Bogaciu ar fi încasat 5.000 de dolari pentru a-i ajuta pe oaspeți.

Cum s-a dus „Moș Crăciun" acasă la Corpodean

Un alt caz, de această dată cu Sorin Corpodean în centrul atenției, a fost dezvăluit de Mihai Ianovschi.

„Am fost sunat de Făcăleață care m-a rugat să-l pun în legătură cu Sorin Corpodean. Se apropiau Sărbătorile de iarnă, era anul 2008. Făcăleață mi-a zis că are drum pe la Oradea și că vrea să treacă și pe la Corpodean acasă, fiindcă acum vine Moșul!", a mărturisit Ianovschi.

Auzind povestea fostului său angajat, Cornel Penescu a intervenit: „Păi, Ianovschi să ne zică și cum se ducea Moșul la Corpodean. Cu renii sau cum?".

Potrivit anchetatorilor, Corpodean ar fi primit 15.000 de dolari pentru a favoriza fosta echipă a lui Penescu, FC Argeș, într-o deplasare la Vaslui. Partida respectivă, disputată în luna octombrie a anului 2008, s-a încheiat cu victoria argeșenilor, scor 1-0.

Istoricul cazului

Dosarul „Mită pentru arbitri" a declanșat un adevărat cutremur în fotbalul românesc.

Totul a izbucnit în primăvara anului 2009, când a fost arestat Cornel Penescu. Acesta a fost eliberat abia în ianuarie 2010, iar acum e judecat în stare de libertate.

Ancheta DNA a arătat că Penescu l-ar fi mituit pe fostul președinte al Comisiei Centrală a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, cu diverse sume pentru ca FC Argeș să fie protejată de „cavalerii fluierlui". În plus, potrivit DNA, Penescu ar fi plătit în perioada octombrie - decembrie 2008 peste 60.000 de dolari unor centrali.

Cine a mai fost arestat?

În dosarul „Mită pentru arbitri" s-au făcut mai multe arestări. Astfel, pe lângă Penescu, au fost trimiși după gratii:

* Gheorghe Constantin (ex-președinte CCA) - 291 de zile de arest

* Marius Martiș (ex-arbitru) - 154 de zile de arest

* Ionică Serea (ex-arbitru) - 149 de zile de arest

* Aurelian Bogaciu (ex-arbitru) - 24 de zile de arest

* Marcel Lică (ex-membru CCA) - 19 zile de arest

* Sorin Corpodean (ex-arbitru) - 16 zile de arest

* Marcel Savaniu (ex-asistent) - 16 zile de arest

Toți cei menționați mai sus se află acum în libertate, iar unii dintre ei chiar activează în fotbal. Iată funcțiile actuale ocupate de cei acuzați de corupție:

* Gheorghe Constantin - președinte la Gaz Metan Severin în liga a doua

* Ionică Serea - antrenor principal la FC Panciu în liga a treia

* Marcel Lică - președinte la Farul Constanță în liga a doua

* Sorin Corpodean - președinte la Asociația Județeană de Fotbal Alba Iulia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite