Sport

articolul anterior articolul urmator

Masacrul din Texas zguduie America: Conferinţa explozivă a unui antrenor face înconjurul lumii VIDEO

5
25 May 2022 11:47:04
Autor: Amir Kiarash
Steve Kerr, scârbit de ce vede în SUA
Steve Kerr, scârbit de ce vede în SUA

Încă o tragedie uriaşă, în care 19 copii şi 2 adulţi au fost ucişi de un dement, arată ce se întâmplă când îţi poţi lua o armă cu uşurinţa cu care îţi iei o pâine dintr-un magazin!

America s-a cam obişnuit să trăiască, periodic, tragedii în care sunt ucişi oameni nevinovaţi din cauza unor indivizi care suferă de tulburări mintale. 
 
Problema e că, dacă în România un nebun poate merge pe stradă, vorbind singur în cel mai rău caz, în America, acelaşi individ e foarte probabil să fie un posesor de armă. Şi poate provoca un veritabil masacru oriunde! Exact asta s-a întâmplat acum, în Texas, unde un adolescent de 18 ani a intrat într-o şcoală primară, înarmat cu două puşti, şi a început să tragă asupra unor copii cu vârste între 6 şi 10 ani. De remarcat că atacatorul îşi cumpărase arma chiar de ziua lui şi, înainte de a porni spre şcoala unde a ucis 21 de oameni, îşi omorâse bunica. 
 
Chiar dacă tânărul de 18 ani a fost împuşcat mortal de poliţişti, la rândul său, tragedia provocată de el a arătat, încă o dată, ce se întâmplă într-o societate în care, practic, oricine poate fi înarmat cu mare uşurinţă. 
 
Distrus de acest incident groaznic, antrenorul Steve Kerr (56 de ani), de la echipa de baschet Golden State Warriors, a apărut la o conferinţă organizată de NBA, însă a refuzat orice dialog despre sport. În schimb, a vorbit exclusiv despre tragedia de la Texas, iar declaraţiile sale emoţionante fac înconjurul lumii.
 
Ce a spus Steven Kerr?
 
*Din capul lui vă spun că nu răspund întrebărilor despre baschet! Mai ales că, în ultimele 6 ore, nu s-a întâmplat nimic nou cu echipa noastră.
 
*Când o să facem ceva? Când vom lua măsuri? M-am săturat, m-am săturat să prezint condoleanţe familiilor devastate. M-am săturat de scuze, m-am săturat de momente de tăcere. E destul! Nu putem să rămânem fără reacţie. Sunt sătul de momentele de reculegere. Ajunge!
 
*Există un motiv pentru care nu vor vota această lege (n.r. – care îngreunează achiziţionarea armelor). Să-şi menţină puterea!
 
*Vă întreb pe toţi senatorii care refuză să facă ceva în legătură cu violenţa, cu împuşcăturile din şcoli şi din supermarketuri. Vă întreb: Aveţi de gând să puneţi propria dorinţă de putere mai presus de vieţile copiilor noştri, ale bătrânilor noştri şi ale credincioşilor noştri? Pentru că aşa se pare!
 
*50 de senatori din Washington ne ţin ostatici. Refuză să voteze acest proiect de lege, chiar dacă asta aşteaptă americanii. M-am săturat! Gândiţi-vă la copii voştri, la părinţi, la bunici, la prieteni!
 
VEZI DISCURSUL LUI STEVE KERR
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Olteanu Dan
25.05.2022, 12:14:34

America and the guns. A love story.

adrian hora
25.05.2022, 13:15:38

o lege federala care sa interzica vanzarea de arme persoanelor sub21 de ani si care nu au macar 8 clase terminate cred ca ar ajuta. sunt state unde nu ai voie sa intri intr-un club unde se vinde alcool daca nu ai 21 de ani dar ai voie sa detii arme.

+1 (1 vot)
Mihai Medias
25.05.2022, 13:30:55

"... În schimb, a vorbit exclusiv despre tragedia DE LA Texas..." DIN Texas...

Roy Peters
25.05.2022, 13:37:27

Chiar daca, la prima vedere, pare straniu, nu ar trebui totusi incriminat Putin pentru acest tragic eveniment?

Hastur
25.05.2022, 13:34:13

Domnule Roy.Nu.Putin e ocupat cu bombardarea scolilor, nu se ocupa el cu mizilicuri cu pistoale si cutite.

+1 (1 vot)
Modifică Setările