Măsura dură anunţată de ATP după decizia organizatorilor de la Wimbledon de a nu permite participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
atp logo

ATP a anunţat, vineri, că nu va acorda puncte la turneul de grand slam de la Wimbledon, ca urmare a deciziei organizatorilor de a nu permite participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus.

“Posibilitatea ca jucătorii de orice naţionalitate să participe la turnee în baza meritelor şi fără discriminare este fundamentală pentru Tur. Decizia Wimbledonului de a le interzice ruşilor şi belaruşilor să concureze în Marea Britanie în această vară subminează acest principiu şi integritatea sistemului de Ranking ATP. În lipsa unei schimbări în ceea ce priveşte circumstanţele, cu mare regret singura noastră opţiune este să renunţăm la acordarea de puncte la Wimbledon în 2022”, se arată pe site-ul ATP.

În continuare, vor exista puncte la turneele Queen’s (ATP 500), Eastbourne (ATP 250) şi la turneele challenger din Marea Britanie, a precizat forul.

“Condamnarea de către noi a invaziei devastatoare a Ucrainei de către Rusia rămâne fără echivoc. S-a luat imediat măsura de suspendarea a turneului ATP de la Moscova şi sportivilor din Rusia şi din Belarus li s-a cerut să concureze în circuit sub drapel neutru. În paralel, am continuat sprijinul umanitar pentru Ucraina, împreună cu celelalte foruri din tenis, precum şi furnizarea de asistenţă financiară directă multor sportivi afectaţi”, a subliniat ATP într-un comunicat.

În aprilie, organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia din acest an a grand slam-ului (27 iunie - 10 iulie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite