Meci de dublu mixt cu tribuna arhiplină! Kyrgios şi-a ales ca parteneră una dintre cele mai frumoase jucătoare din WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nick Kyrgios atrage spectatorii şi la antrenamente, şi când joacă mixt.
Nick Kyrgios atrage spectatorii şi la antrenamente, şi când joacă mixt.

Proba de dublu mixt de la Australian Open aducea României primul titlu de Mare Şlem în noul mileniu, în 2012, atunci când Horia Tecău triumfa alături de excentrica americancă Bethanie Mattek-Sands. Opt ani mai târziu, tenisul românesc nu mai este reprezentat în această probă. În schimb, nume importante din proba de simplu se regăsesc pe tablou, în frunte cu Venus Williams.

Vineri, într-o zi fabuloasă la Melbourne, care a înregistrat ultima apariţie pe teren într-o competiţie oficială de simplu a danezei Caroline Wozniacki şi eliminarea Serenei Williams de către o sportivă învinsă de aceasta cu doar patru luni în urmă, în două seturi, la 0 şi la 1, s-a jucat dublu mixt cu tribuna arhi-plină pe Terenul 3.

Nick Kyrgios, super-starul absolut al tenisului australian, pe cât de talentat, pe atât de controversat, a ales să joace dublu mixt alături de tânăra reprezentantă a Americii, Amanda Anisimova (18 ani). Cei doi au atras toate privirile, având tribunele pline atât la antrenament, cât şi la partida din turul 1 câştigată cu 7-5, 6-4 în faţa perechii Adamczak / Vega Hernandez.

Amanda Anisimova este una dintre cele mai talentate jucătoare din noul val. Născută în SUA, dar din părinţi ruşi, Anisimova a primit la final de 2019 din partea sponsorului tehnic al Mariei Şarapova un contract de sponsorizare echivalent cu al fostului număr unu mondial (10 milioane de dolari pe sezon).

 

Kyrgios a sărit în apărarea partenerei sale, la startul turneului

Amanda Anisimova a avut parte de un start dur de turneu la Melbourne. Ea a pierdut în primul tur în faţa Zarinei Dyas. Mai dur a fost însă un moment de la conferinţa de presă. Un jurnalist nu a ţinut cont de faptul că adolescenta este la primul turneu de Mare Şlem disputat după moartea subită, din cauza unui atac de cord, a tatălui său, care îi era şi antrenor.

Jurnalistul a întrebat-o pe Anisimova dacă moartea tatălui său a făcut-o să se simtă nesigură pe teren. „Chiar e necesar să vorbim despre asta imediat după meci?”, a răspuns jucătoarea americană, care a ieşit din sală, plângând.

Nick Kyrgios a reacţionat imediat reţelele de socializare, aşa cum o făcuse în trecut şi într-un alt caz din WTA, care o implicase pe fosta sa iubită, Ajla Tomljanovic. „Incidentul ăsta mă întristează foarte tare. Vă rog, aveţi inimă şi simţiţi, nu este corect! Capul sus, Amanda”, a scris Kyrgios.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite