Meci epic la French Open: Thiem şi Schwartzman au stat peste cinci ore pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deigo Sebastian Schwartzman, în semifinalele de la French Open
Deigo Sebastian Schwartzman, în semifinalele de la French Open

Primul semifinalist de la French Open 2020 s-a stabilit după o confruntare care i-a încântat pe fanii sportului-alb.

Dominic Thiem (3 ATP) a venit la Roland Garros după un US Open de vis, în care a cucerit primul său titlu de Grand Slam din carieră.

Iar la Paris, austriacul de 27 de ani a făcut tranziţia de pe hard pe zgură cu mare succes. În primele trei runde, cu Cilic (40 ATP), Sock (310 ATP) şi Ruud (25 ATP), Thiem n-a cedat niciun set. Abia în optimi, a fost chinuit de Hugo Gatson (239 ATP), francezul ducându-l pe Thiem în cinci seturi. Din acel meci-maraton de 3 ore şi 35 de minute, învingător a ieşit Thiem. La două zile după acel test istovitor, austriacul a trăit încă o partidă sufocantă.

Marţi seară, în primul sfert de pe tabloul masculin, Thiem a dat de argentinianul Diego Sebastian Schwartzman (14 ATP). Sfertfinalist la Paris în 2018, Schwartzman l-a ţinut pe Thiem pe teren 5 ore şi 10 minute!

Iar după acest meci colosal, victoria i-a revenit sud-americanului, scor 7-6, 5-7, 6-7, 7-6, 6-2. Practic, primele patru seturi au durat, de fiecare dată, peste o oră! Abia în decisiv, când Thiem a rămas fără „combustibil“, Schwartzman a rezolvat setul în doar 35 de minute, ajungând, în premieră, în semifinalele de la French Open. Acolo va juca în faţa „regelui“ de la Roland Garros, Rafael Nadal (2 ATP).

De partea cealaltă, Thiem n-a reuşit să repete la Paris performanţele din ultimii doi ani, când a jucat finala turneului de fiecare dată. În 2018, Nadal l-a învins cu 6-4, 6-3, 6-2, iar anul trecut, acelaşi Nadal s-a debarasat de el, scor 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite