Meci istoric: Spaniolii pregătesc un duel între Nadal şi Federer care va intra în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi coloşi ai sportului-alb s-au întâlnit de 40 de ori până acum, însă ce se pune la cale acum va fi, cu siguranţă, o partidă specială, complet diferită de cele precedente.

Roger Federer (3 ATP) şi Rafael Nadal (2 ATP) s-au întâlnit pentru prima dată în 2004, iar ultimul meci direct s-a jucat în semifinalele turneului de la Wimbledon, în acest an, şi s-a încheiat cu victoria elveţianului: 7-6, 1-6, 6-3, 6-4.

Per total însă, Nadal conduce cu un scor categoric în duelurile cu prietenul său elveţian: 24-16. 

Deocamdată, nu se ştie unde şi când va avea loc întâlnirea cu numărul 41, însă e cert că spaniolii pregătesc un meci pentru Cartea Recordurilor.

Concret, Florentino Perez, preşedintele clubului Real Madrid, a luat legătura cu agentul lui Nadal pentru a-i propune o idee senzaţională: un meci între Nadal şi Federer pe stadionul „Santiago Bernabeu“. Cu acest prilej, se va stabili şi un record de asistenţă pentru un meci de tenis, în condiţiile în care capacitatea arenei e de 81,044 de locuri!

În acest moment, cel mai urmărit meci din istoria tenisului a fost cel în care Kim Clijsters şi Serena Williams s-au duelat la Bruxelles, în faţa unui public format din 35.000 de oameni. 

În 2020, e programat şi o confruntare între Nadal şi Federer, la Cape Town (Africa de Sud), la care sunt aşteptaţi 50.000 de oameni. 

Totuşi, dacă ideea lui Perez se va materializa şi cei doi coloşi ai tenisului vor ajunge faţă în faţă pe „Santiago Bernabeu“, atunci va fi foarte greu că acest record de asistenţă să fie doborât în viitorul apropiat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite