Meci uriaş, astăzi, în Spania: Ce spune marele Rivaldo despre Barcelona - Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rivaldo a avut evoluţii încântătoare la Barcelona
Rivaldo a avut evoluţii încântătoare la Barcelona

Primul El Clasico al sezonului se va juca fără spectatori, în contextul pandemiei de coronavirus. Meciul va începe de la ora 17.00 (Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookSport), astfel încât să le fie accesibil şi telespectatorilor din Asia.

Real Madrid şi Barcelona se întâlnesc exact când se află în situaţii diametral opuse! „Galacticii“ vin după două înfrângeri-şoc, ambele acasă, în nişte partide pe care, în mod normal, ar fi trebuit să le câştige la pas: 

*Real Madrid - Granada 0-1 (La Liga)

*Real Madrid - Şahtior Doneţk 2-3 (Liga Campionilor)

De partea cealaltă, Barcelona, chiar dacă a fost învinsă în ultima etapă din campionat, 0-1 cu Getafe în deplasare, măcar s-a revanşat în Ligă, pe teren propriu: 5-1 cu Ferencvaros.

Totuşi, per ansamblu, în clasamentul din La Liga, în acest moment, Real stă mai bine, fiind pe 3, având 10 puncte din cinci partide. Barcelona e abia pe 10, ce-i drept, cu doar patru partide şi 7 puncte strânse. Cele două formaţii au început mai târziu campionatul faţă de restul competitoarelor, pentru că au jucat în precedentul sezon al Ligii Campionilor. De aceea, liderul din La Liga din acest moment e Real Sociedad, care a jucat şase meciuri (11 puncte).

Rivaldo: „Barcelona poate trimite Real Madrid în criză“

Ambasadorul Betfair, Rivaldo, a analizat punctele-cheie dinaintea confruntării dintre Barcelona şi Real Madrid. Înaintea El Clasico, fostul Balon de Aur a trecut în revistă şi episodul în care Luis Figo s-a transferat de la Barcelona la Madrid, într-o mutare şoc.

Iată analiza legendarului brazilian, care a evoluat la Barcelona, între 1997 şi 2002:

*El Clasico este momentul perfect pentru ca Messi să-şi crească nivelul de joc. Chiar dacă cred că Ansu Fati ar putea avea un rol-cheie în această înfruntare, cred în continuare că va rămâne la latitudinea lui Lionel Messi să demonstreze că este încă devotat clubului.

Messi

*Messi (foto) a avut o vară grea şi nu a început sezonul cu strălucirea altora, marcând de cele mai multe ori din penalty, lucru neobişnuit în cariera sa, aşa că sunt sigur că acesta este meciul perfect pentru a-şi creşte nivelul de joc şi a demonstra că el este în continuare un jucător deosebit, sporindu-şi încrederea în sine şi pentru restul sezonului.

*Barça are o mare şansă de a contribui la situaţia actuală a Real Madrid. Meciul de pe Camp Nou împotriva unei echipe slăbite din cauza ultimelor lor rezultate este ocazia perfectă pentru o victorie care să ridice moralul, coborându-l în acelaşi timp pe al rivalilor până la minimum.

*Am menţionat la începutul sezonului că Madridul va avea un avantaj faţă de Barcelona după ce va fi încoronată campioană La Liga şi va avea un pre-sezon liniştit, dar acum Barcelona are şansa să răspundă, trimiţându-i într-o criză neaşteptată cu trei înfrângeri consecutive, situaţie ce poate afecta echipa Madridului.

*Pe de altă parte, Real Madrid va încerca să reacţioneze după acele rezultate slabe, aşa că, încă o dată, ar trebui să avem un El Clasico încărcat de emoţii, chiar şi fără fani în tribune.

Zidane ar trebui să îl folosească regulat pe Vinicius titular

Imagine indisponibilă

*A fost ciudat să-l văd pe Zinedine Zidane (foto), făcând atâtea schimbări în primul unsprezece pentru meciul din Liga Campionilor şi a ajuns să plătească pentru asta. Vinicius Junior a intrat de pe bancă şi a înscris imediat, dar a fost prea târziu pentru a reveni la scorul de 0-3 la pauză.

*După părerea mea, Zidane face o greşeală, lăsându-l pe Vinicius atât de des pe bancă, deşi continuă să fie cel mai periculos jucător al echipei în acest moment.

*Cred că tânărul brazilian şi-a dovedit deja calităţile şi talentul, aşa că nu are nevoie să înveţe de pe bancă, ci să se dezvolte pe teren pentru a deveni din ce în ce mai periculos pentru adversari şi mai influent în poziţia lui de atac pentru Madrid. Din acest motiv, cred că Zidane trebuie să-l readucă la primul unsprezece împotriva Barcelonei, mai ales pentru că el a marcat deja în poarta lor sezonul trecut.

Va fi Antoine Griezmann în echipa de start pentru „El Clasico”?

*Barcelona a reînceput să câştige după ce a învins Ferencváros în Liga Campionilor la mijlocul săptămânii, dar a pierdut în faţa Getafe în weekend la La Liga. Principalul lor jucător nou a fost Trincão, care a început să joace în locul lui Griezmann şi a jucat bine, aşa că, să aşteptăm şi să vedem ce va decide Ronald Koeman în acest weekend. Ar trebui să păstreze portughezul sau să revină la francez?

*Vorbim din exterior, aşa că este greu de ghicit care va fi opţiunea sa. Va depinde de antrenamentele dinaintea meciului şi de alegerile tactice ale lui Koeman pentru El Clasico.

*Oricum, desigur Griezmann este un jucător mai experimentat care a avut sezoane solide cu Atlético Madrid şi cu echipa naţională a Franţei. El trebuie să intensifice jocul echipei, deoarece este un jucător grozav care a fost foarte scump pentru club, aşa că sunt sigur că este entuziasmat să facă parte din formula de start, sâmbătă.

Reducerea salariilor ar putea dezbina lotul lui Barcelona

*Se pare că aproape toţi jucătorii Barcelonei au refuzat o nouă reducere a salariilor. Chiar au semnat un document comun în acest sens, însă au existat şi patru jucători care nu au dorit să semneze documentul, preferând să accepte propunerea Barcelonei de reînnoire a contractelor (Pique - foto şi Ter Stegen sunt printre ei).

Pique-Messi

*În opinia mea, majoritatea ar trebui să decidă mereu în cadrul unui grup – chiar şi când nu eşti de acord – iar această decizie a unor jucători ar putea să altereze atmosfera din vestiar. Unii ar putea să înceapă să nu mai ţină cont de perspectiva grupului, ci doar de interesele personale. Aceste lucruri ar putea duce la neîncredere şi o atmosferă inconfortabilă în lot.

Acum 20 de ani, prietenul meu Figo se afla într-un vulcan

*Trebuie să spun că Luis Figo este un prieten foarte bun al meu. Acum 20 de ani, însă, a fost implicat într-unul dintre cele mai controversate transferuri din toate timpurile, trecând de la Barcelona la Real Madrid.

*În acel moment, cred că nu şi-a imaginat că un astfel de transfer chiar ar fi putut fi făcut, însă promisiunea lui Florentino Perez în cazul în care câştiga alegerile era clară – nu s-a oprit până nu a semnat Figo.

*Agenţii au fost implicaţi şi portughezul nu a mai avut vreo alternativă. Câteva luni mai târziu, juca pe Camp Nou în tricoul rivalei mari a Barcelonei, aşa că fanii blaugrana erau furioşi.

*Am jucat în acel meci şi pot spune că nu a fost deloc uşor pentru el să facă faţă. Lucrurile astea fac parte din fotbal, iar eu am trăit ceva similar, la scală mai mică.

*Deportivo La Coruna nu era interesată de un transfer al meu la Barcelona, pentru că semnasem pe cinci ani cu ei, însă Barcelona a plătit clauza mea de reziliere a contractului, aşa că nu puteam da înapoi.

*A fost un meci din pre-sezon la care deja presa menţiona că am semnat cu Barcelona, aşa că acel meci împotriva lui PSV a fost dificil pentru mine. Fanii mă huiduiau, aruncau cu monede şi mă strigau „Pestero” („Mercenar”)

*Am zburat de la Santiago Compostela la Barcelona pentru a semna, pentru că ar fi fost dificil să zbor din A Coruna, cu toţi fanii căutând explicaţii pentru transfer. Chiar au suferit la plecarea mea.

*Acum, 20 de ani mai târziu, cred că Figo a luat o decizie bună, fiindcă a devenit câştigător de Champions League şi a fost Balon de Aur. De cealaltă parte, şi Barcelona şi-a continuat parcursul bun şi a câştigat multe titluri de atunci.

*Aceste evenimente sunt parte din fotbal şi se vor întâmplat din când în când. Nu putem să zicem că nu vor mai avea loc niciodată astfel de transferuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite