Meciul secolului se vede scump la TV. Cât vor plăti englezii şi americanii ca să-i vadă în ring pe Pacquiao şi Mayweather

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacquaio (dreapta) s-a impus la puncte în faţa lui Clottey

Meciul de box dintre Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao, programat pe 2 mai, în Las Vegas, va stabili noi recorduri în privinţa sumelor pe care vor trebui să le plătească cei care vor să urmărească în direct confruntarea.

 În Anglia, postul Sky Sports a obţinut drepturile de televizare, iar cei care doresc să vadă la televizor acest duel vor trebui să plătească 24,95 de lire sterline, un record absolut. În Statele Unite ale Americii, Showtime şi HBO au cumpărat drepturile de televizare şi solicită un preţ de 99,95 de dolari, de asemenea un record. Precedentul record fusese stabilit la meciul dintre Carl Froch şi George Groves, din 2014, când fiecare telespectator a plătit câte 21,95 lire sterline, informează digisport.ro.

În ciuda acestui preţ piperat, organizatorii cred că partida Mayweather-Pacquiao va stabili un nou record de audienţă în sistem pey-per-view. Până acum, cel mai urmărit meci de box în lume a fost cel dintre Floyd Mayweather şi Oscar De la Hoya, văzut la nivel global de 2.5 milioane de oameni. Este de aşteptat ca duelul din 2 mai să doboare inclusiv acest record de audienţă în sistem pay-per-view.

Negocierilor au durat şase ani

Partida dintre Mayweather (38 ani) şi Pacquiao (36 de ani) a fost negociată de reprezentanţii celor doi pugilişti timp de şase ani. Mayweather este neînvins la profesionişti şi are în palmares 47 de victorii, dintre care 26 obţinute înainte de limită. De asemenea, el a obţinut cinci titluri mondiale la cinci categorii de greutate. În schimb, Pacquiao e singurul pugilist din lume cu titluri mondiale la opt categorii de greutate.  El are 57 de victorii, dintre care 38 obţinute înainte de limită şi cinci înfrângeri.

2.5 milioane de telespectatori la nivel global a fost cea mai mare audienţă la un meci de box în sistem pay-per-view

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite