Medaliaţii de la JO vor avea voie să-şi scoată masca timp de 30 de secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un panou va fi amplasat în apropierea podiumurilor pentru a le indica sportivlor când să-şi scoată masca.  FOTO Shutterstock
Un panou va fi amplasat în apropierea podiumurilor pentru a le indica sportivlor când să-şi scoată masca.  FOTO Shutterstock

Medaliaţii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor beneficia de un mic bonus: îşi vor putea scoate masca de protecţie pentru 30 de secunde, pe durata şedinţei foto de pe podium, a anunţat, luni, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

Jocurile de la Tokyo sunt marcate de reguli sanitare stricte şi sportivii trebuie să poartă mască în permanenţă, cu excepţia antrenamentelor, a competiţiei, pentru a mânca, a bea, pentru a dormi sau pentru acorda interviuri. 

Potrivit AFP, un panou va fi amplasat în apropierea podiumurilor pentru a le indica sportivlor când să-şi scoată masca. 

Până în prezent, 153 de persoane care au legătură cu JO au fost testate pozitiv. Circa 85 la sută dintre sportivi sunt vaccinaţi, a anunţat CIO. Printre aceştia şi Kara Eaker, rezervă în echipa de gimnastică a Statelor Unite, motiv pentru care toată echipa de gimnastică feminină a Statelor Unite a părăsit Satul Olimpic, după cum a anunţat NBC, decizia fiind luată de comun acord şi confirmată de antrenorii lotului.

În Japonia, a existat un curent puternic împotriva organizării Jocurilor Olimpice, inclusiv în acest an. Toate sondajele de opinie au arătat că localnicii, în marea lor majoritate, cer anularea evenimentului, considerând că el va duce la creşterea numărului de cazuri. 

Iar 10.000 de voluntari au şi refuzat să mai dea o mână de ajutor pentru organizarea JO 2020, tocmai de teama îmbolnăvirii. Şi nu doar voluntarii au renunţat la implicarea lor în sărbătoarea sportului mondial. Nume grele din rândul atleţilor, precum Nick Kyrgios (Australia, tenis), Sofia Kenin (SUA, tenis) sau Liz Cambage (Australia, baschet) au refuzat participarea, motivând pandemia de COVID-19.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite